Logo arnhemsekoerier.nl


feestelijke opening van Beekie
feestelijke opening van Beekie (Foto: Jakobs)

De Arnhemse binnenstad is een beekie rijker

Naast de Jansbeek is de Arnhemse binnenstad nog een beek rijker. De nieuwe beek is onlangs feestelijk geopend door directrice Barbara Sterk en de kinderen van de Montessori basisschool De Binnenstad, samen met wethouder Ine Van Burgstede en Frank Wissink van het Waterschap.

Beekie is een nieuwe kleine beek die wordt gevoed door het regenwater van het dak van de school. De beek is ook een prachtige waterspeelplaats. De kinderen van basisschool De Binnenstad laten hiermee zien hoe het moet! Als ambassadeurs van de wereld van morgen maken zij met hun ideeën het schoolplein tot een fijne en duurzame leefwereld.

Het regenwater van het dak van de school is met de nieuwe beek afgekoppeld van het riool. Vol enthousiasme hebben de kinderen diverse ideeën besproken en onderzocht. Het resultaat is een 30 meter lange beek. Waar voorheen het water verdween in het riool, is het nu de nieuwe speelaanleiding op het schoolplein. Met klei hebben de kinderen uitgeprobeerd hoe het water loopt en hoe je een beek of waterval maakt. De kinderen hebben ook nagedacht over wat er allemaal bij komt kijken als je iets maakt, zoals: wie komt er helpen, hoe kom je aan geld, en hoe houden we de beek netjes? Nog even wachten op het voorjaar en dan is het op het Binnenstadplein midden in het centrum van Arnhem elke dag waterpret voor iedereen!

De beek is gefinancierd door DeBasisFluvius, Huize Kohlmann, het OranjeFonds en Gemeente Arnhem. Beekie is een idee van de kinderen van De Binnenstad, gerealiseerd door Willem Jakobs Stadsgras samen met velen.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox