Logo arnhemsekoerier.nl


Maarten van der Weijden zwemt bij Klimmendaal

Ambassadeur Maarten van der Weijden trapt de landelijke Week van Zorg en Welzijn op een bijzondere manier af. Vanaf zondagavond 11 maart zwemt hij binnen 24 uur bij 14 zorgorganisaties in het hele land.  

Op maandagochtend doet hij per helikopter Gelderland aan. Hij zwemt bij revalidatiecentrum Klimmendaal in Arnhem tussen 09.00 en 10.00 uur om ook in deze regio aandacht te geven aan het betekenisvolle werk in de sector Zorg en Welzijn. Bij Klimmendaal wordt hij ontvangen door een groep jonge revalidanten voor wie bewegen binnen hun revalidatieprogramma een belangrijke plaats inneemt.  

Met deze zwemestafette vraagt Maarten van der Weijden aandacht voor het mooie werk dat wordt verzet door de 1,2 miljoen medewerkers en 450.000 vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor goede zorg en dienstverlening. "Ik ben trots dat ik dit mag doen, want ik ben natuurlijk ook geholpen door de gehele sector tijdens mijn kanker. Dat motiveert mij extra om mee te werken aan deze zwemestafette", aldus Maarten van der Weijden. 

Bewegen is ook een belangrijk onderdeel binnen het nieuwe revalidatieprogramma Oncologische revalidatie van Klimmendaal. Met dit programma kunnen patiënten tijdens en na hun medische behandeling voor kanker verder werken aan hun herstel en een nieuw evenwicht in hun leven. Klimmendaal en Rijnstate hebben, in samenwerking met het Integraal Kankercentrum Nederland, dit innovatieve medisch specialistisch revalidatieprogramma-op-maat ontwikkeld. 

Week van Zorg en Welzijn 
De Week van Zorg en Welzijn vindt plaats van 12 tot en met 17 maart. Tijdens deze week openen allerlei zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren en kan iedereen kennismaken met hun zorg en dienstverlening. De hele week worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd. De Week van Zorg & Welzijn is een initiatief van de 14 regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn, die samenwerken in Stichting RegioPlus, om beeldvorming en imago van de sector zorg en welzijn te stimuleren. 

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox