Angela Hewitt geeft eenmalig concert in Nederland

ARNHEM - De Canadese pianiste Angela Hewitt wordt gezien als één van 's werelds meest geliefde vertolkers van Bach op de piano. In 2016 begon ze aan 'The Bach Odyssee', een vierjarige wereldtournee. Op 24 februari komt Hewitt voor een eenmalig concert in Nederland naar Musis in Arnhem. Met dit concert maakt de Canadese haar debuut in Arnhem.
Het Wohltemperierte Klavier van Bach is zo'n beetje de bijbel voor alle toetsenisten. Bach schreef het oorspronkelijk voor klavecimbel, maar ook pianisten zijn dol op het werk. Zo ook Angela Hewitt. Zij nam het werk, dat uit twee delen bestaat van elk vierentwintig preludes en fuga's, maar liefst twee keer op voor het label Hyperion. Dit deed ze als onderdeel van haar tienjarige project om alle grote klavierwerken van Bach op te nemen. In 2016 begon ze aan 'The Bach Odyssee', een vierjarige concerttournee over de hele wereld waarin ze al deze werken live zal uitvoeren.
Tijdens het concert in Musis zal Angela Hewitt het hele eerste boek van 'Das wohltemperierte Klavier' van Johann Sebastian Bach, bestaande uit 24 stukken, ten gehore brengen. Kaarten voor dit concert zijn de bestellen op Musisenstadstheater.nl.
 

Meer berichten