DENK Verenigd Arnhem presenteert kandidatenlijst

Arnhem - De kandidatenlijst van DENK Verenigd Arnhem is bekend. De kandidatenlijst voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen staat symbool voor de diversiteit die Arnhem rijk is. De kandidatenlijst wordt aangevoerd door Kürsat Bal, huidige fractievoorzitter namens Verenigd Arnhem. Op de lijst staan onder meer prominent oud-raadslid en geboren Arnhemmer Talip Aydemir en jongerenwerker Clarence Schipper.

Naast Bal, Aydemir en Schipper bestaat de lijst uit een divers gezelschap van Arnhemmers met verschillende achtergronden. De kandidaten brengen vanuit verschillende sectoren en disciplines waardevolle expertise met zich mee. Zo vinden we bedrijfskundige informaticus en islamoloog Rabia Karaman, lerares Esther Nijmeijer en financieel deskundige Mohammed Amekloul op de lijst. Gedragsdeskundige Ümmü Alkan staat als lijstduwer op de kandidatenlijst. 

De kandidaat-raadsleden van DENK Verenigd Arnhem vormen samen een mix van vrouwen en mannen, geboren Arnhemmers en nieuwe stadsgenoten, maar zeker ook politieke ervaring en jonge ambitieuze kandidaten. Zo kiest de partij voor ambitie door de 18-jarige studente Communicatie Ece Betos en de 27-jarige Noëlla Ndayitabi op de lijst te plaatsen. Ndayitabi is actief voor de jongerencommissie van Verenigd Arnhem. De balans tussen ambitie en ervaring wordt gewaarborgd door de huidige fractieleden Yildirim Usta (ondernemer) en Suayip Dilekci (ICT manager) een plek te bieden in de top van de kandidatenlijst. 

"We geloven in, en verlangen vurig naar, een verbonden en inclusieve stad. Een stad waarin we samen bedenken en samen doen. Dit is de weg naar vrede, vrijheid en voorspoed voor huidige en toekomstige generaties. Het zaaien van verdeeldheid, de verruwing en verharding in de samenleving moet een krachtig tegengeluid krijgen" aldus Bal. Binnenkort presenteert DENK Verenigd Arnhem haar verkiezingsprogramma. De partij mikt op 5 zetels na de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.

Lijst DENK Verenigd Arnhem

1. Kürsat Bal                                                   7. Noëlla Ndayitabi

2. Yildirim Usta                                               8. Ece Betos

3. Talip Aydemir                                              9. Clarence Schipper

4. Mohammed Amekloul                                10. Esther Nijmeijer

5. Suayip Delekci                                           11. Bart Heesterbeek

6. Rabia Karaman                                         12. Ummu Alkan

Meer berichten