Foto: Slim Opgewekt

Vloggend een duurzame toekomst dichterbij gebracht op het Montessori College Arnhem

Arnhem - Tweedejaars leerlingen van het Montessori College Arnhem volgden onlangs  verschillende workshops van Slim Opgewekt ter gelegenheid van Science Innovation Day. Deze dag organiseerde het Montessori College Arnhem speciaal om leerlingen te enthousiasmeren voor techniek, innovatie en duurzaamheid. Al spelend, vloggend en online-gamend lieten leerlingen hun creativiteit los op diverse techniek- en duurzaamheidsvraagstukken.

Techniek, innovatie en duurzaamheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Want nieuwe technieken kunnen een duurzamere leefstijl mogelijk maken en ervoor zorgen dat we de aarde minder belasten. Slimme denkers en doeners in techniek hebben we hard nodig voor een duurzame toekomst. Daarom was Slim Opgewekt, verduurzamingspartner van Montessori College, van de partij op Science Innovation Day.

Rappen, vloggen en gamen over duurzaamheid
Nadenken over een uitvinding om minder afval te produceren, vloggen hoe we onze oceanen weer plasticvrij kunnen krijgen en een pokerface opzetten tijdens het kaartspel ‘CO2 weg ermee’. Ook het ouderwetse rekenwerk kwam langs, want hoeveel elektriciteit wekken zonnepanelen eigenlijk op? Met deze workshops daagde Slim Opgewekt tweedejaars leerlingen uit om hun creativiteit op allerlei duurzaamheidsvraagstukken los te laten, zoals plastic soep, palmolie, fossiele brandstoffen en voedsel.

Zonnepanelen op het dak, bewustwording in de klas
Quadraam, de Gelderse onderwijsgroep waar Montessori College Arnhem deel van uitmaakt, koos Slim Opgewekt als partner bij de verduurzaming van haar gebouwen. Op het dak van Montessori College Arnhem liggen inmiddels 148 zonnepanelen die zonnestroom opwekken. Naast het verduurzamen van de gebouwen is bewustwording een belangrijk onderdeel van de samenwerking. De duurzame workshops van vandaag zijn gehouden in het kader van de bewustwordingscampagne van Slim Opgewekt op de scholen van de Quadraam

Meer berichten