Integrale controle illegaal gokken

Op woensdagavond 7 februari 2018 hebben de gemeente Arnhem, Politie en de Kansspelautoriteit een gezamenlijke controle uitgevoerd bij een café in de binnenstad van Arnhem. Tijdens de controle is gebleken dat in de inrichting apparatuur aanwezig was waarop illegaal gegokt kan worden.

De Kansspelautoriteit heeft de apparatuur gecontroleerd en constateerde dat er daadwerkelijk illegaal werd gegokt. Ook werden wedtickets aangetroffen die dit bevestigden. Het is in Nederland verboden om zonder vergunning dergelijke kansspelen aan te bieden. Burgemeester Marcouch: "Aanbieders van illegale kansspelen controleren niet de leeftijd van de deelnemers met als gevolg dat jongeren onder de 18 jaar ook mee kunnen doen. Bovendien kan er geen controle worden uitgevoerd op de geldstromen en kunnen spelers vrijwel oneindig vaak blijven gokken, zodat het risico op gokverslaving toeneemt."
Tot slot is er ook geen zorg voor eventuele probleemspelers zoals in een legale speelhal of casino, waar medewerkers wél getraind zijn om problematisch gedrag te herkennen.
De aanwezige illegale apparatuur, zoals computers, is in beslag genomen door de politie.
De controle werd uitgevoerd nadat verschillende signalen bekend waren dat in de horeca-inrichting gelegenheid werd geboden om illegaal geld in te zetten op sportwedstrijden. De betreffende inrichting is al eerder gewaarschuwd door de burgemeester. De burgemeester is dan ook voornemens om de verstrekte vergunningen van het café in te trekken.

De gehouden controle vond plaats op initiatief van de gemeente Arnhem. "Het aanbieden van kansspelen zonder vergunning vinden we onacceptabel en daarop zullen we blijven handhaven. Daarom organiseren we regelmatig dit soort handhavingsacties, waarbij wordt gekeken of er binnen de regels van de diverse wet- en regelgevingen wordt gewerkt."

Meer berichten