Minh Tam wint in Arnhem de voorleeswedstrijd!

Minh Tam Vu van basisschool De Kringloop uit Arnhem heeft donderdagavond 8 februari de regionale kwartfinale van de voorleeswedstrijd gewonnen. Dit is een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. Minh Tam zal binnenkort Arnhem vertegenwoordigen in de halve finale. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2018! 
 
Aan de regiofinale deden 10 kandidaten mee. Zij werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Sanjeevani Hendriks naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelf gekozen boek. De jury lette daarbij op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na het juryberaad riep juryvoorzitter Miriam van Meer Minh Tam uit als winnaar. 
 
Minh Tam las een fragment voor uit het boek 'Achtste-groepers huilen niet' van Jacques Vriens. De jury vond dat ze met veel inleving voorlas en dat ze zichtbaar genoot van het voorlezen. Minh Tam zal één van de acht deelnemers zijn aan de halve finale die op 15 maart gehouden zal worden in Rozet, Arnhem.
 

Meer berichten