Highlights 1e Arnhemse Uitnacht

Arnhem - Vrijdag 26 januari tonen ruim vijftig instellingen, organisaties en kunstenaars zich aan het publiek tijdens de 1e Arnhemse Uitnacht. In de westelijke binnenstad, op de as Luxor Live - Huis Oostpool, is de hele avond en nacht een gratis programma bij te wonen met ruim honderd acts, optredens, performances en beeldende kunst in de openbare ruimte. Rozet, Focus Filmtheater, ArtEZ-Kortestraat, Theater a/d Rijn, Luxor Live, Huis Oostpool, Showroom Arnhem, Flor de Fango, DE.GROEN, Circa...dit en CODE ROOD zijn de (cultuur)huizen die gastvrij onderdak bieden aan kunstenaars en publiek.

Highlights
Speciaal voor de Arnhemse Uitnacht toont Beeldende Kunst Arnhem op 13 locaties in de binnenstad kunstwerken van 16 kunstenaars rond het thema 'daglicht'. In cultuurhuizen, leegstaande panden en in de openbare ruimte zijn kunstwerken te zien van Berndnaut Smilde, AlexP, Gijs Verhoofstad, Matthijs Munnik, Tina Tonagel & Pierre Estouragie, Simone Bennett, Sjoerd Knibbeler, Bert van Ommen, Liesbeth Doornbosch, Leendert van der Meer, Influenza, Afra Marciel, Inge Meijer en Mariska de Groot.

Rozet laat jong en oud dromen met verhalen uit verschillende culturen. Voor het slapen gaan komen boeken tot leven en worden de mooiste verhalen voorgelezen, verteld en gezongen. Rozet zorgt tijdens de 1e Arnhemse Uitnacht voor een kleurrijk en levendig programma dat is samengesteld door ruim 40 Arnhemse artiesten, makers en cultuurpartners. Op 6 plekken in het Rozet-gebouw kan je genieten van optredens van o.a. Mensen Zeggen Dingen, Muziektheatergroep BOT, New Dutch Connections, tgECHO, ArtEZ, Museum Arnhem, Huis van Puck, Introdans, Cirque de la Liberté en Het Gelders Orkest.

Tussen 19.30 en 23.00 uur start er ieder kwartier een theatrale rondleiding door Huis Oostpool met korte acts van onder andere dansgezelschap ICK, Jens van Daele's Burning Bridges, Mariska de Groot, Mart van Berckel, Igor Vrebac, Benjamin Abel Meirhaeghe, ATK Brass én de huisregisseurs van Toneelgroep Oostpool. Allen gaan in op de lijfspreuk van Toneelgroep Oostpool 'Hoe nu mens te zijn?'.

Niet te missen!
Kindervoorstelling 'Nachtreis' van Sahand Sahebdivani in Rozet
Films van Arnhemse filmmakers in Focus Filmtheater
Flamenco van Alejandro Rive Cristobal bij Flor de Fango
Live act van singer/songwriter en multi-instrumentalist Writist in Luxor Live
Rondleiding langs de privécollectie van Collectie DE.GROEN
Vertelvoorstelling 'Over de geboorte van de Nacht' van Muziektheater De Plaats in het ArtEZ-pand aan de Kortestraat
Lezing Özcan Akyol (bekend van Eus) bij Rozet
Jens van Daele's Burning Bridges tijdens de theatrale rondleiding door Huis Oostpool
Masterclasses van Toneelgroep Oostpool, Introdans en Flor de Fango in Theater aan de Rijn
Ontbijt bij Momento + Morning Rave bij Theater aan de Rijn op zaterdag 27 januari

Tips voor de beste beleving van de Arnhemse Uitnacht
Gebruik de website - arnhemseuitnacht.nl - om je te oriënteren, maar stippel geen programma uit. Trek goede wandelschoenen en een warme jas aan en start om 17.00 uur bij het Feestaardvarken voor de publieksopening. Warm je vanaf 17.30 uur op met een winterse hap tijdens de culturele VrijMiBo in Showroom Arnhem en maak mee wie de Cultuurprijs Arnhem wint. Loop vanaf 19.00 uur de binnenstad in en breng een bezoek aan zoveel mogelijk locaties. Ervaar de 1e Arnhemse Uitnacht met een open houding en blijf niet plakken bij wat je al kent. Neem de tijd, laat je verrassen en ga op avontuur!

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden