Start Landelijk NK Metselen 2018 in Oosterbeek

Op 18 januari a.s. start in Oosterbeek het NK Metselen 2018. Bij Bouwopleidingsbedrijf ReVaBo strijden 4e-jaars VMBO leerlingen Bouwtechniek om een plek in de landelijke finale in april a.s. in het Friese Leeuwarden. De Nederlandse baksteenindustrie wil met de wedstrijden het metselvak promoten en de instroom naar het metselonderwijs bevorderen.
1e van 8 regionale voorronden

Het NK Metselen 2018 kent acht regionale voorronden en een meerdaagse landelijke eindwedstrijd. De 1e regionale voorronde is bij ReVaBo Oosterbeek en vindt tegelijk plaats met de Open Dag van dit Opleidingsbedrijf. Start van de metselwedstrijd is op donderdag 18 januari om 10.00 uur aan de Pastoor Bruggemanlaan 33a in Oosterbeek. Iedereen is op vrijdag 19 januari vanaf 15.00 uur van harte welkom om de deelnemers aan het werk te zien en aan te moedigen. Om 20.00 wordt tijdens een feestelijke afsluiting bekend gemaakt welke metselleerling zich heeft gekwalificeerd voor de landelijke finale in april.
Na de 1e voorronde in Oosterbeek volgen in februari en maart nog wedstrijden in Heerhugowaard, Genemuiden, Sappemeer, Leeuwarden, Nunspeet, Bergen op Zoom en Mierlo. Meer informatie hierover vindt u op de website van de metselwedstrijden.

12 finalisten naar Leeuwarden
De 12 beste deelnemers uit de regionale voorronden gaan door naar de landelijke finale. Zij ontmoeten elkaar tijdens een driedaags metselevenement in het Friese Leeuwarden. In een allesbeslissende eindstrijd wordt van 11 t/m 13 april 2018 gestreden om de felbegeerde 'Zilveren Troffel'. Winnen van deze prijs betekent eeuwige roem en een gouden toekomst als metselaar.

Culturele hoofdstad 2018
Niet geheel toevallig is Leeuwarden de finalelocatie van de 66e editie van het NK Metselen. In 2018 is Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa en wat is mooier dan heel Europa onze Nederlandse bouwkunst met baksteen te tonen!

De finalisten krijgen als opdracht in het Wilhelminapark in Grouw drie toegangspoorten te metselen. Deze poorten krijgen een permanente plek in het in 2017 volledig gerenoveerde stadspark. De poorten zijn naar ontwerp van studenten Bouwkunde van TU Delft.

Goed vakonderwijs
Met het organiseren van een landelijke vakwedstrijd voor leerling metselaars promoot de Nederlandse baksteenindustrie (KNB) al sinds 1953 het metselonderwijs. Doel is de instroom van jong metseltalenten te bevorderen en goed vakonderwijs te stimuleren. Voldoende instroom is van groot belang op een moment dat de uitvoerende bouw kampt met een groot tekort aan vakkrachten, waaronder metselaars.

Meer informatie en bezoek
Informatie over de wedstrijdlocaties, het verloop van de wedstrijden en over de deelnemers, is te vinden op www.metselwedstrijden.nl. Bezoekers aan de metselwedstrijden zijn van harte welkom.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden