Logo arnhemsekoerier.nl

Uitreiking Cultuurprijs Arnhem

Op vrijdag 26 januari 2018 wordt tijdens de Culturele VrijMiBo van de 1e Arnhemse Uitnacht de Cultuurprijs van de gemeente Arnhem uitgereikt. Wethouder Gerrie Elfrink zal de prijs overhandigen aan één van de genomineerden: Muziektheatergroep BOT, tgECHO, MAISON the FAUX of Collectie DE.GROEN. De jury van de Cultuurprijs Arnhem, bestaande uit Eve Hopkins (De Nieuwe Oost), July Ligtenberg (Plaatsmaken) en Stefan Rebergen (Luxor Live), roemt de genomineerden omdat zij ieder vanuit een andere discipline met veel zeggingskracht werken en het culturele veld in Arnhem, maar ook daarbuiten, stimuleren.

De genomineerden
Recht-voor-zijn-raap en met een venijnig scherp randje maakt muziektheatergroep BOT niet alleen groots fysiek spektakel maar ook kleine liedjes op zelfgemaakt instrumentarium. tgECHO komt voort uit de zogenaamde Arnhemse traditie waarbij de acteurs niet alleen spelen, maar ook zelf voorstellingen maken: beeldend, fysiek, nieuw-Nederlands teksttheater. Voor elke collectie en elk project werkt MAISON the FAUX samen met de creatieve sector om de modescene op te schudden, met aandacht voor cross overs binnen de kunsten, met innovatie binnen design en productie als doel. Collectie DE.GROEN gaf de binnenstad van Arnhem inhoudelijk opnieuw betekenis en maakte in een oud bankgebouw een huis voor hedendaagse beeldende kunst: de deuren staan wagenwijd open, ook tot laat in de avond bij Bar DE.GROEN.

Cultuurprijs Arnhem
Jaarlijks reikt gemeente Arnhem de Cultuurprijs Arnhem uit. Deze stimuleringsprijs wordt toegekend aan een jonge talentvolle kunstenaar of groep kunstenaars die een vernieuwende bijdrage levert aan het culturele landschap van Arnhem én het imago als cultuurstad van Oost-Nederland versterkt en betekenis geeft. De prijs bestaat uit een geldbedrag van vijfduizend euro en werd in het verleden toegekend aan: Code Rood en Motel Spatie, Roof Garden Arnhem, Facing Pages en Donnerwetter.

1e Arnhemse Uitnacht
Tijdens de 1e Arnhemse Uitnacht presenteren ruim vijftig culturele instellingen, organisaties en kunstenaars zich op diverse locaties in de Arnhemse binnenstad. In de westelijke binnenstad van Arnhem is langs de as Luxor Live - Huis Oostpool, binnen en buiten, een gratis programma bij te wonen met acts, optredens, performances en beeldende kunst. Onderdeel van het evenement is een VrijMiBo waarbij iedereen welkom is die werkt in de culturele sector in Arnhem of zich daarbij betrokken voelt. De VrijMiBo vindt plaats in Showroom Arnhem. Zie voor meer informatie: www.arnhemseuitnacht.nl.

De 1e Arnhemse Uitnacht is een initiatief van de vereniging Cultuur Netwerk Arnhem waarvan de grootste culturele instellingen van de stad lid zijn. De speciaal opgerichte stichting Culturele Evenementen Arnhem organiseert het evenement. De 1e Arnhemse Uitnacht komt tot stand door bijdragen van de deelnemende kunstenaars, organisaties, instellingen en Made in Arnhem, Rabobank, Binnenstad Arnhem, Arnhem Ambassadeur en Vrienden van Theater.

Meer berichten

Shopbox