Logo arnhemsekoerier.nl


Tijdens jaarlijks uitje
Tijdens jaarlijks uitje (Foto: Evalanka)

Ondersteuning bieden in de laatste levensfase

Arnhem - Misschien heb je het al eens meegemaakt: iemands laatste levensfase. Ongetwijfeld geen fijn onderwerp, maar het hoort bij het leven. Het is niet verkeerd om daar af en toe bij stil te staan. De Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg biedt je deze kans. De taak van de vrijwilliger bestaat eruit om de mantelzorgers te ondersteunen en tijdelijk te ontlasten van de dagelijkse druk.

Je neemt als vrijwilliger gedurende een aantal uren de zorgtaak over en de mantelzorger heeft daardoor even tijd voor zichzelf om iets anders te doen en op adem te komen. Dat is de zogenoemde respijtzorg thuis. Je komt dus in de zeer nabije leefomgeving van een terminaal zieke en binnen een zeer specifieke huiselijke situatie. Dat vraagt een respectvolle houding. Je krijgt als voorbereiding een basiscursus vanuit de VPTZ (start 9 maart) en de coördinatoren begeleiden je. Er wordt een luisterende en steunende houding van je verwacht. Ook hoef je niet het gesprek te schuwen en kun je jezelf inzetten om de ontstane situatie zo optimaal mogelijk te maken. Wij gaan ervan uit dat je beschikbaar bent op het moment dat het nodig is. Overdag, maar ook 's nachts. Uiteraard in overleg. Het is wel vrijwillig maar niet vrijblijvend. Immers opleiding en onkosten worden betaald door de organisatie. Heb je interesse? Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak met één van onze coördinatoren. Zij leggen je alles uit. Dat is natuurlijk geheel vrijblijvend. Mocht de interesse blijven dan volgt een sollicitatie procedure.

Je kunt pas 'aan het bed' als je de basiscursus van VPTZ met goed gevolg hebt doorlopen. Verder worden onze vrijwilligers voortdurend bijgeschoold. Onze coördinatoren houden voeling met je gedurende je werkzaamheden, maar ook daarna. Iedere zes weken is er een breed overleg waarbij alle vrijwilligers aanwezig zijn en ook de coördinatoren. Je kunt dus altijd je vragen kwijt, ook bij collega´s. Er wordt gesproken over ervaringen. We hebben een erg leuk team mensen. Ervaring neemt een ieder mee op haar/zijn eigen manier en verder krijg je die bij ons.

Door dit werk kom je in aanraking met het meest essentiële van het leven. De mens sterft zoals hij geleefd heeft. Door scholing en samenwerking met collega's geeft dit werk voldoening en verrijkt je eigen leven. Voor je inzet, reiskosten en telefoonkosten krijg je een onkostenvergoeding.

Inzetten vinden meestal één of twee dagdelen per week plaats, maximaal 1 nacht per week.
Interesse? Neem dan contact op met Dolf Mulder, 06-14951013 of info@vptzarnhem.nl

Informatie over andere vrijwilligersvacatures:
Website: www.vrijwilligerscentralearnhem.nl. Daar vindt u o.a. een vacaturebank met een overzicht van de vacatures in Arnhem en omgeving.
Persoonlijk advies: U kunt een afspraak maken met één van de medewerkers van de vrijwilligerscentrale. Bel naar (026) 44 22 833 of stuur een e-mail naar info@vrijwilligerscentralearnhem.nl
Vrijwilligerscentrale Arnhem, voor al uw vragen over vrijwilligerswerk

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox