Logo arnhemsekoerier.nl


Hans Verbugt, directeur Musis. (tekst en foto: Marnix ten Brinke)
Hans Verbugt, directeur Musis. (tekst en foto: Marnix ten Brinke) (Foto: Marnix ten Brinke)

'Musis moet een plek zijn voor alle Arnhemmers'

Hans Verbugt is sinds oktober vorig jaar directeur van Musis en Stadstheater Arnhem. "Musis moet een plek zijn voor alle Arnhemmers."

Arnhem - Komend weekend wordt het totaal vernieuwde Musis officieel geopend door Koningin Máxima. "We hebben dat als team voor elkaar gekregen", aldus de directeur. "Zij wilde graag komen, maar had wel een voorwaarde: het moest een feest voor en met kinderen zijn. Zij gelooft in educatie op het gebied van cultuur en muziek en is daarin oprecht betrokken." En dus voor het komend weekend een feest voor en met kinderen, met een programma dat op zaterdag is gericht op de hele familie.
De nieuwe Parkzaal is al een aantal maanden open en wordt nu al geroemd door artiesten en bezoekers. Ook voor Verbugt is het een fijne plek om te zijn. "Het podium, met de glazen achterwand is één van mijn favoriete plekken van het gebouw. De glazen achterwand zorgt voor een uitzicht op buiten en is ook een symbolische plek voor de verbinding die willen uitstralen met heel Arnhem."
Er zijn meer plekken waar hij graag komt. De artiestenfoyer, op de benedenverdieping moet voor de bezoekende artiesten als thuis voelen, dat is heel belangrijk. Ondanks dat deze foyer zich in de kelder bevindt, heb je niet het gevoel beneden te zijn vanwege het daglicht dat er binnenkomt. Daarnaast vind ik het balkon van de oude zaal een fijne plek. Het gebouw doet iets met je. Het is een fijn gebouw met veel licht en mooie materialen die zorgt voor een vloeiende overgang van oud naar nieuw. Onze zalen klinken ook echt goed. De Parkzaal wordt nu al één van de betere concertzalen genoemd. Dat het er dan ook mooi uitziet is een grote plus. Zoals iemand wel eens heeft gezegd 'je luistert tenslotte ook met je ogen'."
Voor Verbugt is het heel belangrijk dat Musis, maar ook Stadstheater Arnhem, een plek wordt voor iedereen. "Ik ben geslaagd als directeur wanneer iedere Arnhemmer zich hier thuis voelt. De gastvrijheid moet zich uiten in een brede programmering. Wij brengen hier niet alleen klassieke muziek, maar bijvoorbeeld ook pop- en danceconcerten. Kwaliteit en laagdrempeligheid, daar ga ik voor."

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox