Arnhem in top 3 populairste winkelgebieden van het jaar

Uit de zoekresultaten van winkelplatform Shopkaart blijkt dat Arnhem één van de populairste winkelgebieden is van het afgelopen jaar. Het grootste winkelplatform van Nederland maakte vandaag de 10 populairste winkelgebieden van het afgelopen jaar bekend. Een mooie tweede plek voor Arnhem, alleen Amersfoort eindigde hoger. Utrecht maakt de top 3 compleet.

Naar welke shopsteden werd het meest gezocht en welke winkelgebieden zijn het best bekeken; Shopkaart heeft de uitkomsten van ruim een miljoen zoekopdrachten via haar website en app op een rijtje gezet. Amersfoort, Arnhem en Utrecht scoorden afgelopen jaar het best.

Carin Griek, oprichter van Shopkaart, vindt het niet gek dat Arnhem zo goed scoort: “In deze echte modestad is het een feestje om te winkelen. Vertrouwde grote ketens en fijne winkels van zelfstandige ondernemers, je vindt het allemaal in Arnhem”.

De 10 populairste winkelgebieden

1: Amersfoort

2: Arnhem

3: Utrecht

4: Den Haag

5: Leeuwarden

6: Breda

7: Zwolle

8: Tilburg

9: Delft

10: Den Bosch

Positieve winkelbeleving

De belangrijkste reden voor dagjesmensen om steden te bezoeken, is nog altijd shoppen. Funshoppen, oftewel winkelen voor het plezier, blijft populair. Passen, voelen, deskundig advies en een flink stuk beleving, dat is de toegevoegde waarde van de winkelstraat. Winkelgebieden slagen er steeds meer in om de winkelbeleving positief te verhogen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden