Foto: Debby Vermeer

Bridget Vermeer kampioen van Nederland

Arnhem – De Arnhemse Bridget Vermeer van VZC uit Veenendaal kan zeer tevreden terugkijken op haar deelname aan de Nederlandse Jeugd en Junioren Kampioenschappen korte baan, die van 14 t/m 17 december jl. plaatsvonden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion te Eindhoven. Bridget excelleerde tijdens dit kampioenschap op de schoolslag en won haar eerste nationale titel.

Vrijdagochtend zorgde Bridget voor een vliegende start met haar race op de 200M schoolslag. Door een indrukwekkende laatste 50M zette ze een tijd op de klokken van 2.51.66, die maar liefst 7 seconden sneller was dan haar inschrijftijd en goed was voor goud! Tijdens de middagsessie won ze zilver op de 50M schoolslag in een razendsnelle tijd van 0.36.06, terwijl ze op de laatste dag van dit kampioenschap op de 100M bewees dat haar prestaties op de schoolslag geen toevalstreffers waren. Haar prachtige PR van 1.20.09 leverde nogmaals zilver op.

Bridget kwam daarnaast aan de start op de 50M, 100M, 200M en 400M vrije slag en de 200M en 400M wisselslag. Starts die weliswaar geen podiumplaatsen opleverden, maar in alle gevallen geldt dat Bridget ook op deze afstanden tot de top van Nederland behoort.

Samen met teamgenoten Aniek van de Weerd, Kelly Patricia en Kirsten Verhalle nam Bridget deel aan de verschillende estafettes voor de meisjes junioren. Bijzonder knap was de 4e plaats op de 4 x 100M vrije slag, maar zilver op de 4 x 100M wisselslag en brons op de 4 x 200M vrije slag maakten het feest compleet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden