Logo arnhemsekoerier.nl


Sfeerimpressie 2016
Sfeerimpressie 2016 (Foto: Kathy van Gemeren)

Muziek bij de buren

Arnhem - Op 10 december 2017 klinkt er muziek bij je buren. Arnhem doet namelijk mee aan het landelijke huiskamerfestival Muziek bij de Buren. In veertien steden in heel Nederland openen mensen gastvrij hun deuren om samen met hun buren (en iedereen uit de stad) te luisteren naar Arnhemse muzikanten. Alle muzikanten spelen drie mini-concerten van 30 minuten. Overal is de toegang gratis. In 109 huiskamers, van noord tot zuid, geven Arnhemse artiesten in totaal 327 optredens; als solist of in groepsverband, jazz, country, rock, klassiek – vele muziekgenres passeren de revue. Het festival wordt geopend met diverse ontbijtjes vanaf 11 uur, van 13.00 tot 17.30 zijn er concerten in verschillende huiskamers verspreid over de stad. Vanaf 18.00 is er een slotfeest in Luxor Live We willen alle Arnhemmers uitnodigen om zich te laten verrassen door de muzikaliteit en gastvrijheid van Arnhem

Huiskamerfestival
Het blijft natuurlijk bijzonder, dat je zomaar bij iemand die je niet kent naar binnen mag. En dan is er ook nog live muziek! Een fantastische combinatie. Zonder iemand te kort te willen doen, wijzen we jullie op sHEe, in de Parkstraat 43.. Voor het hele programma zie de programmakrant online via www.muziekbijdeburen.nl Deelnemende huiskamers zijn te herkennen aan raamborden. Reserveren is helaas niet mogelijk en vol betekent: wachten op de volgende ronde.

Eindfeest in Arnhem
Muziek bij de Buren wordt in iedere stad afgesloten met een eindfeest. In Arnhem is er vanaf 18.00 een feestelijke afsluitende avond in Luxor Live. Deze is voor iedereen toegankelijk. Op het eindfeest kan iedereen daar genieten van oa.Kim Sera, Vera Bon, RemcovanRotterdam e.a. Tevens is het eindfeest een uitgelezen moment voor alle deelnemers en bezoekers om de dag met elkaar door te nemen.

Landelijke beweging
Wat in 2013 begon als een Arnhems initiatief is inmiddels uitgegroeid tot een landelijke beweging van steden die zich van meest muzikale en gastvrij zijde laten zien. Op zondag 10 december openen maar liefst 630 huiskamers in veertien steden hun deuren. Jonge talenten en ervaren artiesten verzorgen samen 1890 optredens. Muziek bij de Buren is daarmee een van de grootste muziekfestival van Nederland. Maar belangrijker nog is dat Nederland een krachtig signaal uitzendt door deuren open te zetten en te zeggen: ‘Kom maar binnen en wees welkom!’.

De steden waar op 10 december Muziek bij de Buren klinkt zijn: Arnhem, Bergen op Zoom, Deventer, Dordrecht, Ede, Enschede, Hengelo, Leeuwarden, Oss, Uden, Velp-Rozendaal, Vlaardingen, Wageningen en Zwolle.

Programma
13:00-17:30 Op pad naar buren en concerten door de hele stad.
18:00-Eindfeest in Luxor Live
De toegang is overal gratis!,

Ga 10 december op pad en laat je verrassen door de muzikaliteit en gastvrijheid van Arnhem

Kijk ook op onze site www.muziekbijdeburen.nl of onze Facebook pagina https://www.facebook.com/muziekbijdeburenarnhem/voor nieuws en aankondigingen.

Meer berichten