Logo arnhemsekoerier.nl


Sanne (rechts) en haar vriend Martijn Korremans in café Helder in Klarendal. De start- en eindplek van het wekelijkse hardlooprondje met Social Mile. (foto: Marnix ten Brinke)
Sanne (rechts) en haar vriend Martijn Korremans in café Helder in Klarendal. De start- en eindplek van het wekelijkse hardlooprondje met Social Mile. (foto: Marnix ten Brinke) (Foto: Marnix ten Brinke)

Sanne loopt door weer en wind

Sanne de Groot hoort inmiddels bij de 'harde kern' van Social Mile, een hardloopgroep die al jaren op woensdagavond een uur aan het sporten gaat. "Ik vind het heerlijk om alleen te lopen", zegt ze. "Maar in een groep heb je meer een uitdaging en is het gezelliger." En de Social Mile is kan ook goed voor je privéleven zijn: ze heeft er namelijk haar huidige vriend leren kennen.

Door Marnix ten Brinke

Arnhem - "Vroeger zat ik op atletiek en daar heb je natuurlijk meerdere disciplines, maar eigenlijk vond ik alleen het hardlopen leuk. Een collega van mijn vader deed ook aan hardlopen en via een jeugdafdeling van zijn loopgroep ben ik echt met hardlopen in aanraking gekomen."
Volgens Sanne is het hardlopen een toegankelijke sport en kan iedereen het leren. "Bij ons kun je meedoen wanneer je het volhoudt om tenminste vijf kilometer te lopen. Dat hoeft niet eens per se heel hard. Vaak zijn er twee, soms drie groepjes. Elk met hun eigen snelheid. Als je echt heel goed wil worden, dan moet je intensief trainen. Zo heb ik vorig jaar een marathon in Berlijn gelopen en dit jaar in Rotterdam. Daar heb ik drie maanden lang, drie tot vier keer per week, voor getraind. Maar dan merk je ook dat het prima gaat."
Bij de Social Mile wordt elke woensdagavond gelopen, door weer en wind. "Meestal zijn er zo'n twintig tot 25 deelnemers. We beginnen en eindigen altijd op dezelfde plek: café Helder aan de Rosendaalsestraat. Dat maakt het leuk, vooral de 'derde ronde', na het hardlopen is heel gezellig. Ik heb daar ook mijn huidige vriend leren kennen." Was dat liefde op het eerste gezicht? "Dat ging eigenlijk heel geleidelijk. Er zijn ook meer stelletjes ontstaan, ook al is niet iedereen daarvan nog bij elkaar."
De groep is vrij hecht. Ze gaan soms samen naar wedstrijden en er zijn zelfs gezamenlijke vakanties geboekt. "Dat betekent niet dat je als nieuwkomer niet welkom bent. We zijn een hele open groep en alles mag en niets hoeft. Social Mile is sowieso heel vrijblijvend. Je komt wanneer je zin hebt en je hoeft je niet aan- of af te melden. Bovendien is het ook nog eens gratis."
Voor wie denkt dat het hardlopen saai is, niks daarvan. "Je loopt elke keer weer een andere route en soms hebben we een thema", vertelt Sanne. "Zoals een oliebollenloop. Dan lopen we langs zoveel mogelijk oliebollenkramen waarmee we dan allemaal op de foto moeten."
Het enige waar je eigenlijk niet onderuit komt is het speciale Social Mile t-shirt. "Dat hoort er gewoon een beetje bij. Je naam staat erop en zo krijg je toch dat teamgevoel."
Wil je ook een keer meelopen? Kijk op de website:

socialmile.nl

Meer berichten