Logo arnhemsekoerier.nl


Foto: Lex Eggink (HAN)

IJSO2017 van start op Papendal

Met een indrukwekkende openingsceremonie op het Nationaal Sportcentrum Papendal is maandagochtend 4 december de 14e finale van de International Junior Science Olympiad van start gegaan.

Met een vlaggenparade, zang, dans, muziek en een eedaflegging door de deelnemers en de officials, kreeg de opening Olympische allure. Onder de sprekers bevonden zich kosmonaut André Kuipers, in zijn rol als ambassadeur van het Techniekpact.

IJSO 2017
Ruim 300 leerlingen van 15 jaar of jonger, allen winnaars van de nationale finales, en 800 begeleiders uit 50 landen arriveerden afgelopen weekend om de IJSO-finale 2017 te spelen. Het thema is dit jaar Water en Duurzaamheid. De leerlingen gaan de komende week bij de HAN en de Radboud Universiteit diverse proeven van bekwaamheid afleggen op het gebied van biologie, natuur- en scheikunde.

Excursies
Behalve op toetsen en proeven, worden de leerlingen en begeleiders de komend week getrakteerd op een uitgebreid programma waarin zij gaan kennismaken met diverse highlights van Nederland. Zij bezoeken steden als Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Leeuwarden (via de Afsluitdijk).

Het maandagmiddagprogramma bestond uit een aantal bezoeken in de regio, zoals Alliander, AVR en het Candea College in Duiven. Bij alle activiteiten worden de gasten begeleid door studenten van de HAN en de RU.

Maandag 11 december vindt de prijsuitreiking plaats in Musis Sacrum in Arnhem.

IJSO2017 kan via Facebook van dag tot dag worden gevolgd.

Meer berichten