Livaneli spreekt over cryptocurrencies, de opbrengst van de kaartverkoop gaat naar vluchtelingen in overvolle Griekse opvangkampen
Livaneli spreekt over cryptocurrencies, de opbrengst van de kaartverkoop gaat naar vluchtelingen in overvolle Griekse opvangkampen (Fotografie Jacques Kok)

Crypto miljonair Livaneli trekt volle zaal voor The Good Million

Arnhem - Donderdagavond 30 november sprak Livaneli Yildiran in Arnhem over cryptocurrencies. De 23-jarige Rotterdamse student heeft in drie jaar tijd van 100 euro meer dan een miljoen euro weten te maken door slim te handelen in cryptocurrencies. Hij spreekt zelden, maar maakte een uitzondering voor het goede doel: The Good Million. Met dat project is de Arnhemse Margriet van der Woerd bezig om binnen 20 weken 1 miljoen euro op te halen voor vluchtelingen in Griekenland.

Opbrengst voor Stichting Bootvluchteling
De Masterclass werd georganiseerd in samenwerking met Jong Management. Henk Scholten Volvo was gastheer. De opbrengst van de entreekaarten gaat volledig naar het werk van Stichting Bootvluchteling in Griekse opvangkampen. Van der Woerd kiest voor deze organisatie “omdat ze hele lage overheadkosten hebben en korte lijnen. Als een vrijwilliger vandaag belt vanaf Lesbos dat hij een brancard nodig heeft, is het morgen geregeld. Ze zorgen dat kinderen naar school kunnen en er Engelse lessen gegeven worden. We horen er weinig over in het nieuws, maar wist je dat er in oktober alleen al op Lesbos meer dan 2.000 vluchteling zijn aangekomen? Kamp Moria is ingericht op 2.000 mensen, inmiddels zijn er 6.700. Er zijn zeker 300 kinderen die daar helemaal alleen zijn, wie kijkt er naar ze om?”

De uitdaging om wekelijks het bedrag te verdubbelen
Van der Woerd organiseert allerlei acties om ervoor te zorgen dat ze het oorspronkelijke bedrag van 1 euro elke week verdubbelt. In haar uitdaging is ze te volgen via social media en thegoodmillion.nl. Hulp kan ze goed gebruiken: “ik kan dit niet alleen, maar samen kunnen we het onmogelijke mogelijk maken.”

Volle zaal
De masterclass met Livaneli is een succes. Voor een volle zaal met 60 aanwezigen, legt de jonge crypto miljonair uit wat cryptocurrencies zijn, waarvoor blockchain gebruikt kan worden en hoe onze maatschappij er door zal veranderen. Hij is terughoudend met trading tips. Niet uit onwil, maar omdat hij zelf continu onderzoek doet en zijn keuzes zomaar weer kunnen veranderen. “Dan besluit ik om het uiteindelijk niet te doen, doen jullie het wel en heb ik jullie verlies op mijn geweten.” De kenners in de zaal pikken de tips tussen de regels door echter wel op. En dat alle aanwezigen een hoop nieuwe informatie en ervaringstips mee naar huis nemen, blijkt wel uit de borrel waarbij nog lang nagepraat wordt.

Meer berichten