Logo arnhemsekoerier.nl


Chinese studenten leren bij Aeres MBO Velp

Velp - Gedurende zes weken volgen 23 Chinese studenten, in de leeftijd van 19 tot 23 jaar oud de opleiding BTEC Horticulture (Gardening) bij Aeres MBO Velp. De vierde week onderwijs in Velp is al weer achter de rug.

Al jaren zijn er contacten vanuit het groene onderwijs in Nederland met enkele groene scholen in China. De Chinese studenten die nu hier zijn volgen de achttien weken durende Engelstalige opleiding Gardening and Landscaping, waarvan zes weken in China en twaalf weken in Nederland (6 weken bij het Lentiz MBO Maasland en 6 weken bij Aeres MBO Velp). Het programma is sterk gericht op ontwerp en beheer van tuinen en parken. In Velp verzorgen de docenten, Anno Kuindersma en Eduard Langbroek, naast de al genoemde onderdelen 'duurzame ontwikkeling' en 'waterbeheer', selectie en aanplant van bomen, heesters en voedselbossen en permacultuur.

Het levert na het behalen van alle examens een internationaal erkend diploma op. Het programma komt in plaats van lessen die de leerlingen regulier in China aangeboden krijgen, en biedt een mooie mix tussen Europese en Chinese actualiteit. Uiterlijk medio februari worden de leerlingen in China gediplomeerd. De samenwerking met de Chinese scholen voorziet in een vervolg. Eric Soer (projectleider): "dat groene opleidingen in Azië in trek zijn, blijkt wel uit het feit dat er al delegaties uit Zuid-Korea en Myanmar geweest zijn om te kijken wat we in Velp kunnen bieden".

Naamswijziging 
Aeres MBO Velp heette tot vorig schooljaar nog Groenhorst Velp. Onze naam is veranderd, maar de school blijft hetzelfde. Een leuke sfeer en goed onderwijs: dat vinden we belangrijk.

Meer informatie over de  school en opleidingen is te vinden op www.aeresmbo-velp.nl 

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox