Foto: ??

Prodesse lanceert een app over De Markt van Arnhem door de eeuwen heen

Arnhems Historisch Genootschap Prodesse Conamur lanceert voor het eerst in haar 225 jaar een app! In de app is de Markt van Arnhem te zien in verschillende jaren vanaf 1600 tot 2017.

Bovendien presenteert Prodesse deel 3 van haar boekenreeks Arnhemse Geschiedenissen over 800 jaar Markt in Arnhem.

Om dit te vieren is er een symposium in het Huis der Provincie aan de Markt op 24 november aanstaande vanaf 14.00 uur.
Aanmelden verplicht bij ledenadministratie@prodesse.nl.

De Markt van Arnhem is al eeuwen het economisch, politiek, bestuurlijk en cultureel centrum van de stad. Door de recente herinrichting is de Markt opnieuw het hart van de stad geworden. Dit nieuwe hart verdient het om een historische context te krijgen. Verhalen waarin het wonen, werken, besturen, bezoeken en bestraffen op de Markt aan bod komen.

De app geeft je een visuele beleving van de Markt door de jaren 1600, 1830, 1935,1945 en 2017. Met korte verdiepende verhalen krijg je een goede indruk van de tijdlaag waarin je je in de app bevindt. Deze app is tot stand gekomen in samenwerking met Arnhem 3D.

De Markt in Arnhem, 800 jaar wonen, werken, besturen en bezoeken is een boek waarin die verhalen staan opgetekend. Het boek is deel 3 in de reeks Arnhemse Geschiedenissen van Prodesse.

Tijdens het symposium verzorgt Onno Boonstra een inleiding en zal Bob Roelofs de aanwezige auteurs bevragen over de Markt. Daarna volgt de lancering van de app door Sophie Elpers. Burgemeester Marcouch zal het eerste exemplaar van het boek in ontvangst nemen.

Meer berichten

Shopbox