Foto: pr

Vijftigplusser van de maand

Boegbeeld voor werkzoekende vijftigplussers John de Wolf benoemt de Gelderlandse Sylvia de Geest tot 'vijftigplusser van de maand'. De 50-jarige verzorgster uit Arnhem verdient deze aanmoedigingsprijs vanwege haar grenzeloze doorzettingsvermogen om weer aan het werk te komen.

In 2014 kwam Sylvia de Geest zonder werk te zitten nadat ze overtallig was geworden bij het verpleeghuis waar ze werkte. "Ik voelde me afgedankt. Ook vond ik het niet zo'n slimme beslissing om mensen zoals ik weg te bezuinigen. Als verzorgende op niveau 2 was ik de schakel tussen goedkope en dure zorg", vertelt de Arnhemse. Toch ging De Geest niet bij de pakken neerzitten. Na meerdere sollicitaties ging ze aan de slag voor uitzendbureau ZorgWerk. "Voor veel mensen is uitzendwerk niet ideaal, maar ik zat goed op mijn plek. Sterker zelfs, ik vind het leuk om te vlinderen en van locatie naar locatie te gaan."

Het uitzendwerk leidde uiteindelijk tot een nieuwe vaste baan. Sinds een jaar is De Geest aan de slag bij zorgverlener Pleyade. "Ik was zo blij met het nieuws dat ik was aangenomen, ik viel bijna flauw", vertelt ze opgetogen. Bovendien investeert Pleyade in opleidingstrajecten voor haar werknemers. "Vorige maand ben ik begonnen aan mijn opleiding voor verzorgende-IG (niveau 3) en dat is super om te doen. Laatst kreeg ik een opmerking of het nog loont om als vijftigplusser een opleiding te volgen. 'Natuurlijk, ik moet nog 16 jaar tot aan mijn pensioen', zei ik toen. Ik leer nog even goed als een jonger persoon."

"Ik heb de benoeming van 'vijftigplusser van de maand' bedacht om werkgevers te inspireren", vertelt ambassadeur voor werkzoekende vijftigplussers John de Wolf. "Veel werkgevers zien nog niet altijd de volle potentie van toppers als Sylvia. Ze is niet alleen een doorzetter, maar blijkt ook ontzettend flexibel en leergierig te zijn. Dat zijn kwaliteiten die prima samengaan met een oudere leeftijd. Gelukkig wordt leeftijd al steeds vaker op waarde geschat, zo praten werkgevers steeds vaker over de voordelen van vijftigplussers in plaats van over de vooroordelen met mij. We zijn er echter nog niet", besluit De Wolf.

Meer berichten

Shopbox