Logo arnhemsekoerier.nl


Sprookjes voor ouderen!

Arnhem - Dit jaar vindt al voor de tiende keer het Sprookjesfestival plaats in Arnhem. Het thema is "Feest!"

Voor het eerst in 10 jaar programmeren we nu ook voorstellingen speciaal voor ouderen. Omdat sprookjes, die geschreven lijken voor kinderen, ook betekenis hebben voor ouderen.

Voor de voorstelling: "Er leefde eens een oude en wijze man/vrouw……." spelen we sprookjes die de waarde en waardigheid van ouderen benadrukken.

Verhalen waarin ouderen een hoofdrol vervullen. Bovendien zitten in sprookjes diepere lagen die worden toegelicht. De voorstelling verloopt als volgt:

 - U wordt feestelijk welkom geheten door Prinses Arnerijntje of één van haar hofdames. Die benieuwd is naar uw lievelingssprookje.

- Dan spelen Juliëtte Damen en Walter van Wingerden ouderen-sprookjes, en omlijsten die met muziek. 

- Tot slot krijgen toeschouwers de gelegenheid om zelf een sprookje te vertellen. Oudere sprookjesvertellers kunnen zich opgeven bij Walter van Wingerden (026-4456543, w.wingerden@chello.nl ). Senioren uit heel Arnhem en Velp zijn welkom om te luisteren en kijken, ook zonder zelf te vertellen.

De voorstellingen vinden plaats in

- 't Prieel (Graaf Ottostraat 30D, Velp) op maandag 16 okt 10.30 u

- Aerenheem (Senioren appartementen-complex)(G.A. van Nispenstraat 156, Arnhem-Noord Burgemeesterswijk) op dinsdag 17 okt 10.30 u

- Bibliotheek Kronenburg (Kronenburggalerij 7, Arnhem-Zuid) op donderdag 19 oktober om 10.15u.

Kunstcafé 55+ T-HUIS (in het park Presikhaaf) Laan van Presikhaaf 3, Arnhem) op donderdag 12 oktober van 10 - 11.30 u (onder de titel: sprookjes voor grote mensen); tevens medewerking van Michiel Ockeloen, accordeon

Deze sprookjesvoorstelling voor ouderen is een co-productie van het Sprookjesfestival, het project Kunst, Ontmoeten, Meedoen 55+van Kunstbedrijf Arnhem, Rozet en Bibliotheek Arnhem.

 Laat u verrassen door deze feestelijke voorstelling!!

Meer berichten

Shopbox