Logo arnhemsekoerier.nl


Nasser Al Mawla, commercieel directeur van De Gelderlander, overhandigt Dave Aaldering de prijs.
Nasser Al Mawla, commercieel directeur van De Gelderlander, overhandigt Dave Aaldering de prijs. (Foto: Jacques Kok)

Aaldering is ondernemer van het jaar

Arnhem - De Arnhemse internetondernemer Dave Aaldering mag zich Arnhemse ondernemer van het jaar 2017 noemen. Tijdens een zinderende bijeenkomst bij het business event OndernemerLIVE kreeg Aaldering uit handen van Persgroepdirecteur Nasser Al Mawla de prijs, een mediacheque ter waarde van 2.500 euro, uitgereikt.

Een oorverdovend gejuich van de circa 150 aanwezigen viel hem ten deel. In zijn slotwoord feliciteerde de eveneens aanwezige burgemeester Ahmed Marcouch de winnaar ook en benadrukte hij het belang van ondernemers voor de stad.

Voor Marcouch was OndernemerLIVE het eerste grote Arnhemse evenement dat hij bezocht. In de voormalige Cobercofabriek aan de Nieuwe Kade waar het ludieke ondernemersevenement plaatsvond betuigde hij zijn steun aan het bedrijfsleven: "Ondernemers zijn heel belangrijk voor de vitaliteit van de stad. Ze zijn creatief en hebben durf, en dat moet je als overheid faciliteren", aldus de burgemeester. "We moeten samen de stad nog beter op de kaart zetten."


Snelste internetstad

Aaldering heeft zich tien jaar geleden bij de start van Breedband Arnhem ten doel gesteld om van Arnhem de snelste internetstad van de wereld te maken. Inmiddels heeft hij in Arnhem en omliggende gemeenten al 40 kilometer glasvezel aangelegd en 400 bedrijven aangesloten. Door zijn eigenwijze kijk op ondernemen en de successen die hij heeft geboekt haalde hij zowel in de publieksstemming als bij de jury de hoogste scores.

De titel van beste starter van het jaar 2017 ging naar Roel Bleumer van Volta Energy. Bleumer is een jonge ondernemer die modulaire aggregaten heeft ontwikkeld die op een duurzame manier van zonne-energie worden voorzien.

Tijdens de bijeenkomst werd tevens door de Arnhemse Uitdaging het zogenaamde Arnhemse Compliment uitgereikt voor die bedrijven die met vrijwilligerswerk veel voor de samenleving hebben gedaan. De bedrijven Alliander en Mantel wonnen deze complimenten.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox