Logo arnhemsekoerier.nl


Inschrijving Supportloop Velp geopend

Op zaterdag 30 september organiseert stichting PGOsupport de Supportloop: een fondsenwervend wandelevenement van en voor patiëntenorganisaties. Ruim 150 deelnemers gaan op pad vanuit Velp. Zij steunen daarmee de patiëntenbeweging. Niet alleen financieel, maar ook dragen zij hiermee het belang van patiëntenorganisaties uit.

VELP - In Nederland zijn er ruim 200 organisaties voor patiënten, gehandicapten en GGZ-cliënten. Zij komen op voor belangen van patiënten. Het bereik is groot: in totaal zijn er is ons land zo’n 500.000 mensen aangesloten bij een patiëntenorganisatie. Ruim 90 procent van deze organisaties zijn geheel afhankelijk van vrijwilligers. De grootste bron van inkomsten is lidmaatschapsgeld en donaties. Het gemeenschappelijke doel van patiëntenorganisaties is om patiënten en hun naasten met elkaar in contact te brengen en hen van juiste informatie te voorzien. Daarnaast schuiven zij aan bij lobby’s met verschillende zorginstanties en overheden. 

De Supportloop wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en vindt op twee momenten plaats: op 23 september in Odijk en op 30 september in Velp. Dit jaar doen er dertien patiëntenorganisaties mee. Met de Supportloop krijgen vooral de kleine en middelgrote organisaties te kans zich te versterken: niet alleen financieel, maar ook kunnen zij zich profileren en krijgen zij publiciteit.

Inschrijven

U kunt meewandelen op 30 september. Inschrijven kan via de website www.supportloop.nl. Voor 25 euro steunt u één van de patiëntenorganisaties en geniet u van een geheel verzorgde middag en een mooie wandeling. Er zijn routes van 3, 5 of 10 kilometer. De twee kortste routes zijn goed begaanbaar voor mindervaliden. Kunt u niet meewandelen maar wilt u de patiëntenorganisaties toch graag steunen? U kunt ook loten kopen voor vijf euro per stuk voor de Supportloop Loterij en kans maken op prijzen.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox