Logo arnhemsekoerier.nl


Montesorrischool De Binnenstad herdenkt slag om Arnhem

De montessorischool De Binnenstad heeft de herdenkingsplaquette in de Bakkerstraat geadopteerd. Deze herdenkingsplaquette herdenkt vijf Arnhemmers die op 19 september 1944 door de Duitsers in het oude pand van Van Gend en Loos gefusilleerd zijn.

ARNHEM - Deze Arnhemmers hebben twee gewonde Engelse soldaten geholpen en werden door de Duitsers werden ontdekt. Meer dan twintig jaar werd door de directrice van de school en Piet van Leeuwen (bekende voorvechter van het levend houden van de geschiedenis rondom de Slag om Arnhem) aan deze herdenking vorm gegeven. Na het vertrek van de directrice en het overlijden van Piet van Leeuwen viel de kennis en organisatie weg.

Vier dagen voor de herdenking in 2016 werd dit duidelijk en hebben de school, Tony Sheldon (auteur van het boek De verschrikking van de nacht, ooggetuigen van de slag om Arnhem) en Astrid van Leeuwen de koppen bij elkaar gestoken en zal de jaarlijkse herdenking blijven plaatsvinden.

De kinderen van de Montessorischool De Binnenstad nodigt een ieder van harte uit de herdenking op 19 september 2017 bij te wonen. De herdenking start om 13.30 uur. Tony Sheldon zal kort iets over de geschiedenis vertellen. Daarna zal er een minuut stilte zijn en leggen de kinderen bloemen.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox