Logo arnhemsekoerier.nl


Marjolein Simons (22) uit Arnhem zamelt handdoeken in voor het Zeehondencentrum Pieterburen. "Iedereen die nog een paar handdoeken heeft liggen en deze wil doneren voor het Zeehondencentrum, kan mij een mail sturen. Alle beetjes zijn welkom" (foto: Metka Hagen)
Marjolein Simons (22) uit Arnhem zamelt handdoeken in voor het Zeehondencentrum Pieterburen. "Iedereen die nog een paar handdoeken heeft liggen en deze wil doneren voor het Zeehondencentrum, kan mij een mail sturen. Alle beetjes zijn welkom" (foto: Metka Hagen) (Foto: Metka Hagen)

Veel handdoeken voor zeehondjes

Al zevenenzestig handdoeken heeft Marjolein Simons (22) liggen, netjes opgevouwen in verschillende zakken in haar appartement. Deze handdoeken heeft ze allemaal ingezameld voor het Zeehondencentrum Pieterburen.

Door Metka Hagen

ARNHEM - "Ik wilde heel graag iets betekenen voor het Zeehondencentrum Pieterburen. Mijn eerste idee was om inzameldozen voor oude mobiele telefoons en cartridges te verspreiden bij bedrijven in Arnhem en omstreken. Deze actie staat op hun website. Helaas wilde geen enkel Arnhems bedrijf meewerken."

Toch kwam Marjolein op een ander idee om het Zeehondencentrum Pieterburen te helpen. "Handdoeken zijn altijd handig voor het Zeehondencentrum. Momenteel hebben ze bijna honderd zeehonden en iedere dag heeft één zeehondje minimaal drie schone handdoeken nodig. Om ze even op te pakken bijvoorbeeld. In verband met infecties worden altijd nieuwe handdoeken gebruikt. Dat is waarom extra handdoeken heel goed van pas zouden komen voor Pieterburen."

Hoewel Marjolein al ruim zestig handdoeken opgehaald heeft, hoopt ze nog veel meer op te halen. "Iedereen heeft misschien wel ergens op zolder een paar handdoeken liggen. Als mensen mij mailen, dan kom ik het gewoon ophalen. Mijn ouders hebben een aanhangwagen, dus dan kan ik met een volgeladen wagen naar Harderwijk rijden."

Marjolein hoopt ook dat er bedrijven zijn in Arnhem die misschien wél de inzamelbox voor oude mobiele telefoons willen plaatsen. "Als er mensen zijn die denken: 'zo'n box kan best bij mij op het werk staan', dan zou ik dat echt fantastisch vinden."

Waar de passie voor zeehonden vandaan komt, weet Marjolein wel. Het begon allemaal bij een bezoek aan het Zeehondencentrum Pieterburen. Ze vertelt: "Toen ik hoorde wat voor werk ze verrichten, wist ik al dat ik meer voor ze wilde betekenen. Het Zeehondencentrum krijgt geen subsidie en ze zijn dus afhankelijk van donaties. Ze helpen verweesde en zieke zeehonden, maar ook zeehonden die verstrikt raken in netten of plastic hebben gegeten en daar doodziek van zijn. Ik ben ook mee geweest op een schip, waarbij de zeehonden weer terug in de zee worden gelaten. Dat was zo'n speciaal moment."

Marjolein wil ook graag bewustzijn creëren in Nederland over de bergen met plastic die in onze zee liggen. "Zeehonden eten dit op en worden hier ziek van of gaan zelfs dood. Ik vind dat zo erg. Als iedereen nu minder plastic zou gebruiken en het zou scheiden, dan zou dat al veel bijdragen". Wilt u handdoeken doneren? Of kunt u op uw werk een inzamelbox plaatsen voor oude telefoons? U kunt Marjolein mailen op: voordezeehondjes@gmail.com

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox