Logo arnhemsekoerier.nl


Wethouder Hans Breunissen (links) overhandigt de Wecycle-sponsorcheque voor de Speelmobiel aan Timo Riphagen, Combinatiefunctionaris Sport van Stichting Kulturhus Westervoort
Wethouder Hans Breunissen (links) overhandigt de Wecycle-sponsorcheque voor de Speelmobiel aan Timo Riphagen, Combinatiefunctionaris Sport van Stichting Kulturhus Westervoort

Gemeente Westervoort wint €1.000 voor de Speelmobiel

Westervoort - De gemeente Westervoort ontvangt een cheque ter waarde van €1.000 van Wecycle voor 'de Speelmobiel' van Stichting Kulturhus Westervoort. De inwoners van Westervoort wisten deze cheque te bemachtigen door zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) in te leveren bij 2Switch en het afvalbrengstation. De gemeente hoort bij de top 25 van gemeentes die het meeste e-waste inleverden. De Speelmobiel is verheugd met de bijdrage. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.
 

Inwoners konden van 28 april - 31 augustus hun e-waste inleveren bij 2Switch en het afvalbrengstation en 'inchecken' met hun smartphone om punten te scoren. Westervoort behoort tot de top 25 van gemeenten met de meeste punten per inwoner en wint daarmee een sponsorcheque voor de Speelmobiel. Deze bus is er voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en komt onder andere op schoolpleinen en in de wijken om kinderen te vermaken met sport en spel.

Wethouder Hans Breunissen overhandigde de cheque aan Timo Riphagen, Combinatiefunctionaris Sport van Stichting Kulturhus Westervoort, die regelmatig met de Speelmobiel op pad gaat. Breunissen: "De inzamelactie is een mooie manier om het inleveren van elektrische apparaten en spaarlampen te stimuleren en we zijn heel blij met deze bijdrage. Maar natuurlijk kunnen inwoners het hele jaar door hun elektrische apparaten inleveren. Niet alleen hebben de inwoners van Westervoort laten zien dat zij recycling belangrijk vinden, maar natuurlijk kunnen we deze cheque ook goed gebruiken voor nieuw speelgoed voor de Speelmobiel."
 
Wecycle haalt de ingeleverde apparaten en lampen op bij de inleverpunten en zorgt voor optimale recycling zodat grondstoffen een tweede leven krijgen. Wegens het grote succes is Wecycle van plan om ook volgend jaar de actie met de lokale goede doelen te herhalen. Kijk voor meer informatie op Wecycle.nl/inleveren.
 
Over Wecycle
Wij zijn de stichting zonder winstoogmerk die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste regelt. Dankzij onze inspanningen krijgen de materialen uit afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen een nieuw leven. Hiervoor werken we samen met 317 gemeenten, 8.500 winkels, 1.000 installatiebedrijven, 70 kringloopbedrijven, 170 kinderboerderijen, 2.000 scholen en heel veel consumenten.
 
In onze Wecycle Service Centers verbinden we de circulaire met de sociale economie. Door apparaten te sorteren en demonteren, geven we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt perspectief op een reguliere baan.
 
We garanderen een optimale recycling met de modernste technieken. Grondstoffen voor nieuwe producten halen we uit oude producten. Zo hoeven we minder 'nieuwe' grondstoffen uit de natuur te halen. Schadelijke stoffen komen niet in het milieu terecht. De uitstoot van CO2 wordt vermeden. We voorkomen dat apparaten in de illegale export belanden. Daar zetten we ons dagelijks met hart en ziel voor in.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox