Logo arnhemsekoerier.nl


Nieuw seizoen vol Rhedelijk Culturele muziek en theater

Rheden - Over twee weken trapt Rhedelijk Cultureel weer een nieuw seizoen af! Muziek-, theater- en musicallessen beginnen vanaf maandag 18 september. In een nieuw ingericht lokaal in IKC De Holtbanck (aan de Arnhemseweg 30, Rheden) kan jong en oud terecht voor lessen in onder andere piano, zang, gitaar, drums, theater en musical.
 

Rhedelijk Cultureel heeft vier nieuwe docenten aangetrokken om alle lessen en projecten te kunnen bemannen. Daarmee kunnen er ook viool-, basgitaar-, dwarsfluit- en theatersportlessen worden gevolgd. 'Inmiddels hebben we zo'n vijftien betrokken docenten bij Rhedelijk Cultureel en daar zijn we superblij mee. Het zijn enthousiaste en vakkundige docenten die met passie hun beroep uitoefenen.'
 
Het derde seizoen van Rhedelijk Cultureel belooft weer een heleboel mooie momenten op te leveren. Broer en zus Heemskerk, die samen de stichting leven hebben ingeblazen en dagelijks leiden, vallen elkaar bij als het over de derde jaargang gaat. 'Heel veel muziek- en theaterlessen (aan inmiddels zo'n honderd leerlingen), het Rhedelijk Koor, het Dickens Festival, een nieuw talentontwikkelingsproject met de naam 'Witte Sneeuw', De Nacht van het Verhaal, Rhedelijk Culturele Middagen. Maar er zijn nog veel meer plannen. We gaan nieuwe voorstellingen maken met een collectief van jonge professionals. De eerste voorstelling heet 'Utopia' en gaat over de verschillen en overeenkomsten tussen verschillende geloven. De voorbereidingen voor een talentontwikkelingsprogramma voor klassieke musici met de naam 'De Schubertianen' is in volle gang. En dan gaan we natuurlijk nog van ons laten horen op de scholen!'
 
De stichting Rhedelijk Cultureel maakte voor de zomer nog de indrukwekkende musical 'Je Suis Quasimodo', een spektakelstuk waar veertig mensen aan meededen. Eén van de eerste voorstellingen die nu op het programma staat is 'A Christmas Carol'. En daar moeten we nog een paar maandjes op wachten, maar ook dat belooft weer een groots evenement te worden. Op 19 september starten de repetities.
 
'Onze website vertelt het allemaal. Daar kun je zien wie de lessen geven, wat je van de lessen kunt verwachten en welke projecten eraan komen. En hoe meer zielen, hoe meer vreugd!', zegt Marije Heemskerk.
 
Meer informatie over Rhedelijk Cultureel: www.rhedelijkcultureel.nl / info@rhedelijkcultureel.nl / 06 42 42 38 75

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox