Logo arnhemsekoerier.nl


Jury van wereldklasse komt Living Statues beoordelen

Arnhem - 6 maanden lang vloog de Duitse John Eicke, meervoudig wereldkampioen en de artistiek leider van het World Living Statues festival, de wereld over om de beste van de beste Living statues ter wereld te selecteren voor het World Living Statues festival. Meer dan 250 deelnemers schreven zich in voor het festival. Slechts de 76 allerbeste kwamen door de uiterst strenge selectie heen. Zij gaan zondag 1 oktober strijden om het wereldkampioenschap. Samen met nog eens 50 kidsstatues en ruim 25 amateurstatues die voor hun eigen titels strijden.
 

Japan, Australië, Brazilië, Spanje, Portugal, Engeland, Duitsland, Canada, Argentinië, Israël: overal ter wereld komen ze vandaan en ze worden ingevlogen voor het oudste, beste en allergrootste festival voor Living Statues. Dat een jaar is weggeweest maar terugkomt als nooit tevoren. Want naast de kampioenschappen worden in Arnhem ook 5 themapleinen ingericht met levende standbeelden uit de historie, of bodypaint artiesten, waanbeelden, Airborne statues of statues die verder gaan dan alleen stilstaan.
 
De deelnemers aan het wereldkampioenschap worden beoordeeld door een jury van internationale faam en allure. Nog nooit kwamen zulke zwaargewichten met zoveel kennis en van internationale klasse naar Arnhem.
 
We stellen ze voor: 

 
1.Andy Meldrum is sinds de laatste 9 jaar de artistiek directeur van het grootste straat festival in de wereld: Edinburgh's Festival Fringe Street Events. Hiernaast werkte Andy mee aan belangrijke straatfestivals in Australië, Europa, het Midden-Oosten en Afrika.
 
2.Andrea Wittwer is een lid van het ZAV-Kuenstlervermittlung team sinds 1983
Federal Agency for Labor, en ze is de mediator voor het entertainment gebied:
Show, artisticiteit, entertainment. Haar vele jaren van ervaring en know-how zet ze vaak in, niet alleen voor artiesten en klanten maar ook als jurylid van het International Kleinkunstfestival on Usedom (sinds 2002), de beloning van de artiesten prijzen van de memo-media (sinds 2011), het International Kleinkunst- und Gauklerfestival Koblenz (2011), de Entertainment Award voor de Golden City Gate at ITB (2016) en voor de International Cultural Exchange in Freiburg (2012). Sinds 2016, is haar "Young & Fresh" project gevestigd op het Koblenz Gaukler Festival en op de  Kulturbörse Freiburg. Sinds jaren is ze  lid van de Staatliche Artistenschule Berlin en de ETAGE Berlin consultant voor de nieuwe generatie artiesten.

3.Shell Holden is Festival directeur en eigenaar van Ierland's grootste Zomer festival: City Spectacular. Het populaire gratis festival bestaat 12 jaar nu en wordt elke zomer door circa 270.000 festival gangers bezocht. Shell heeft tevens een eigen productiebedrijf  dat werkt op festivals als Electric Picnic, Bram Stoker en het Dublin Fringe Festival.
 
4.Cindy Daems
 
Als directeur van Cultuurcentrum De Adelberg is ze verantwoordelijk voor het artistieke en zakelijke beleid van het centrum. Daarnaast valt ook het lokale cultuurbeleid van de Stad Lommel onder haar bevoegdheid.
Voorts is ze coördinator en eindverantwoordelijke van Beeldig Lommel, het Internationaal Levende Beeldenfestival dat dit jaar zijn 10de jubileum vierde.
 
5.Paul Wijtvliet
Als organisator en artistiek directeur is Paul sinds 20 jaar betrokken bij de SonsbeekTheaterAvenue in Arnhem. Hij organiseerde festivals en werkt met artiesten vanuit de hele wereld.
 
Statues By Night Ede vrijdag 29 september vanaf 20:30 uur
Voorafgaand aan het WK te Arnhem treden een aantal wereldtoppers samen met straatartiesten, kids, amateurstatues en lokale kunstenaars op tijdens Statues By Night te Ede, vrijdag 29 september. In een feeërieke prachtig verlichte sfeer betoveren, verbazen en vermaken ze het publiek gedurende de avond. De  kinderen kunnen zich ter plekke laten omtoveren tot living statue en ook meedoen.
 
The Warm Up Arnhem is Feest zaterdag 30 september 20:00 uur
Zaterdag 30 september vieren we feest van 20:30 tot 23:30 uur. Op de Markt te Arnhem worden alle kids, amateurs, Nederlandse deelnemers en deelnemers van het WK dit jaar uitgenodigd om te feesten. Op muziek. Met straattheater. Alles mag. De spieren worden losgemaakt voor de belangrijke volgende dag. Het publiek doet mee. De remmen gaan los. The Warm Up is zoals de naam al zegt een warming up voor het WK. Maar is met name een warm bedankje namens alle deelnemers aan Arnhem en haar bewoners. De stad die wereldwijd aan de basis staat van de enorme groei van Living Statues als straatkunst.
 
WK Arnhem zondag 1 oktober vanaf 13:00 uur
De beste nationale en internationale professionals strijden om het wereldkampioenschap. Samen met kids en amateurs.
 
  
www.worldlivingstatues.nl

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox