Logo arnhemsekoerier.nl


Zorgvilla Oosterveld viert haar vijfjarig jubileum

Zorgvilla Oosterveld in Elden heeft afgelopen weekend feest gevierd ter ere van haar vijfjarig jubileum. Als onderdeel van Stepping Stones Home & Care heeft dit voormalig klooster in september 2012 haar deuren geopend voor zorgbehoevende ouderen met dementie. Gedurende deze jaren is de zorgvilla in hartje Elden een betrokken en actieve speler in de gemeenschap gebleken. Hoog tijd voor een kleine sfeerimpressie van deze bijzondere villa.

Feestelijk programma

Op vrijdagavond vond er een barbecue plaats voor de medewerkers, vrijwilligers en stagiaires van Villa Oosterveld. Locatiemanager Anja van den Broek sprak in een speech haar dank uit voor de inzet en het enthousiasme van het gehele zorgteam. Ook de bewoners waren van de partij om een hapje te eten en een dansje te wagen, want ‘feest vieren doen we met de hele familie’ (aldus Anja van den Broek). Zondag stond in het teken van het jaarlijkse familiediner. Hierbij was tevens de mogelijkheid tot het maken van een professioneel familieportret bij de sfeervolle entree.


Thuisvoelen

Villa Oosterveld biedt met haar 18 kamers een kleinschalig en sfeervol thuis aan ouderen met dementie. Door de kleinschalige opzet kennen de medewerkers, bewoners en diens familieleden elkaar goed en is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht. De bewoners hebben daarnaast de mogelijk om hun appartement naar eigen smaak in te richten met persoonlijke, herkenbare spullen. In de gemeenschappelijke huiskamer zijn bewoners en familie altijd welkom om elkaar te ontmoeten of deel te nemen aan activiteiten. Ook familie, vrienden en kennissen voelen zich thuis in de villa en brengen regelmatig een bezoek. Dit wordt erg op prijs gesteld, aangezien de band tussen het zorgteam en de familie zo extra wordt versterkt.

Zorgteam

Het vaste zorgteam ondersteunt bij het dagelijks leven en gaat daarbij uit van de beleving en eigenwaarde van de bewoner. Zij doen er alles aan om te zorgen dat de bewoners zich thuisvoelen in de zorgvilla. De nadruk op persoonlijke aandacht maakt het mogelijk dat het team weet – en belangrijker – begrijpt wat bewoners prettig vinden.


Activiteiten

Mede dankzij betrokken vrijwilligers vinden er veel groepsactiviteiten plaats in en rondom de villa, zoals muziektherapie, bewegingsactiviteiten, muzikale concerten of creatieve activiteiten als bloemschikken of schilderen. Daarnaast is er veel tijd voor onderling contact, een persoonlijk gesprek of een mooie wandeling door de tuin. Een samenwerkingsverband tussen Stichting Welzijn Ouderen Arnhem en Villa Oosterveld maakt het tevens mogelijk voor de bewoners om andere ouderen te ontmoeten tijdens de wekelijkse Wandelclub.


Stepping Stones Home & Care

Zorgvilla Oosterveld is een van de zorgvilla’s van Stepping Stones Home & Care. Wij zijn gespecialiseerd in de zorg voor ouderen met dementie die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Wij bieden onze bewoners een kleinschalige, sfeervolle en vertrouwde woonomgeving met 24-uurs professionele zorg. Onze zorgvilla’s zijn gevestigd in Gelderland, Noord-Brabant, Overijssel en Utrecht. Meer informatie: www.steppingstones.nl

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox