Klarenbeek - 40.000 bezoekers

Arnhem - De zomervakantie is nog maar net begonnen en Openluchtzwembad Klarenbeek  heeft al de 40.000' bezoeker verwelkomd. Op 16 juli heeft manager  Jan van Olmen een bos bloemen overhandigd aan de familie Van Dijk uit Velp.

Het aantal bezoekers is dit jaar spectaculair hoog. Jan van Olmen: "Ik kan mij niet  herinneren dat wij al zo vroeg in het seizoen al zoveel gasten hebben ontvangen".

Hoewel er veel gasten zijn geweest is, het in het mooiste openluchtzwembad nooit te druk. Er is altijd voor iedereen plek op een van de vele ligweiden. De bezoekers kunnen ligbedden huren of heerlijk op het gras liggen. Natuurlijk wordt ook het zonovergoten terras goed bezocht: volgens kenners kan men er de beste cappuccino van Arnhem drinken.

Maar alles draait natuurlijk om het zwembad en het zwemwater. Het water heeft een gegarandeerde temperatuur van tenminste 22 graden. De verwarming van het water vindt op zeer duurzame wijze plaats: zonnepanelen op het dak verwarmen niet alleen zwemwater maar leveren ook een bijdrage aan het verwarmen van de douches.

Drie zwembaden

Voor de allerkleinsten is er een bassin met fonteinen en water-spugende figuren: hier kunnen ouders met hun peuters veilig spelen. Voor de iets oudere kinderen is er een bassin waarin zij kunnen spelen zonder dat ze een zwemdiploma hoeven te hebben. En voor degenen die hun zwemdiploma's al wel hebben, is er er het diepe bassin met glijbaan en duikplanken. Dankzij streng – maar vriendelijk – toezicht is er altijd voldoende ruimte voor iedereen. Vanaf zeven uur 's ochtend tot zeven uur 's avonds kan men – doordeweeks – terecht; in het weekeinde van 9.00 uur tot 18.00 uur.

Vakantieplezier

De afgelopen weken is Openluchtbad Klarenbeek ook veel bezocht door gasten die in de omgeving van Arnhem vakantie vierden. Elders in het land is de vakantie nl. eerder begonnen.  De komende weken verwacht manager Jan van Olmen niet alleen die vakantiegangers, maar ook veel gasten uit Arnhem. Van Olmen: "Het verbaast mij iedere keer weer als ik hoor dat mensen al jaren in Arnhem wonen en dan hier voor het eerst komen ". Waar hij niet verbaasd over is, is dat mensen daarna nog heel vaak terug komen. "Want zo'n mooi gelegen openluchtzwembad vind je nergens!"

Openluchtzwembad Klarenbeek is nog de hele zomervakantie geopend en ook daarna nog.

Tot slot een vakantietip: koop meteen een meerbadenkaart want wie eenmaal in Klarenbeek heeft gezwommen, is voor altijd verkocht! Voor meer informatie over openingstijden en prijzen: http://www.zwembadklarenbeek.nl/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden