Logo arnhemsekoerier.nl


Onderwijs

Verrassende vragen voor topsporters tijdens kinderpersconferentie Olympic Day

Arnhem - Ongeveer 100 basisschool kinderen vierden vrijdag op Nationaal Sport Centrum Papendal Olympic Day, de dag waarop de moderne Olympische Spelen zijn ontstaan. Groep 8 van de Holtbanck uit Rheden was daarbij. De kinderen werden verrast met een kijkje achter de schermen bij de trainingsfaciliteiten van Team NL en mochten ze tijdens een officiële kinderpersconferentie hun sporthelden bevragen. 

Olympische sporter Sanne Wevers (turnen, goud Rio2016), Anicka van Emden (judoka, brons Rio2016), Jelle van Gorkom (bmx, zilver Rio2016), paralympische sporter Chris Vos (snowboarden) en Jeroen Bijl chef de mission PyeongChang 2018 kregen de meest uiteenlopende vragen. Tako Rietveld (de Kindercorrespondent) presenteerde de kinderpersconferentie en wist met zijn enthousiasme de mooiste vragen los te krijgen bij de kinderen.

Zo wilden de kinderen bijvoorbeeld weten hoe hard Jelle op zijn bmx gaat en hoeveel botjes hij al heeft gebroken, of Anicka wel eens vals heeft gespeeld, of Sanne de handstand kan tegelijk met de fidget spinner, of Chris zijn verlamde been wel eens gebroken heeft en of je dat dan ook voelt en wat een chef de mission nu precies moet doen en wat hij allemaal regelt voor de Olympische sporters.

Wereldwijd doen er jaarlijks meer dan 160 landen mee aan Olympic Day door verschillende sport-gerelateerde evenementen te organiseren. Zo wordt er aandacht gevraagd voor de Olympische waarden: Respect, vriendschap en excelleren. En tegelijk inspireren de topsporters ook de kinderen – de kampioenen van morgen!

De kinderpersconferentie is in z'n geheel terug te kijken via het NOC*NSF YouTube kanaalhttps://www.youtube.com/watch?v=hLlPo5Au3Wc.

Meer foto's en een compilatie van deze dag vindt je op http://pers.nocnsf.nl/beeldmateriaal/ onder het tabje downloads.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox