Logo arnhemsekoerier.nl


Vrijwilligerswerk

Taalmaatjes gezocht!

Arnhem - In de afgelopen maanden zijn al veel anderstaligen gekoppeld aan een taalmaatje, maar er zijn ook nog veel wachtende anderstaligen. Helpt u ons om de wachtlijst in te korten? Dat kan door u aan te melden als taalmaatje!

Wilt u het verschil maken? Dat kan! U wordt als taalmaatje gekoppeld aan iemand die de Nederlandse taal wil verbeteren. Denk aan het maken van een wandeling, een bezoek brengen aan de bibliotheek, huiswerkondersteuning bij inburgeringsexamen of simpelweg samen een kopje koffie drinken. In deze ongedwongen situaties leert de anderstalige op een vanzelfsprekende manier de Nederlandse taal en gebruiken. Niet alleen de anderstalige heeft hier baat bij, maar u als taalmaatje leert zo ook nog eens iets over andere culturen. U werkt aan de hand van een taalplan, waarin u samen met de anderstalige de leervraag formuleert. Na drie maanden volgt een evaluatie waarin we o.a. bespreken of het contact nog naar wens verloopt, welke vorderingen er gemaakt zijn en of er aanpassingen nodig zijn. Het is prettig als u over goede communicatieve vaardigheden beschikt, initiatieven kunt nemen en in staat bent de anderstalige te motiveren.
U kunt iemand echt verder helpen, de anderstalige is erg blij met uw hulp. Hebt u twee uur per week beschikbaar en vindt u het leuk om kennis te maken met elkaars cultuur en interesses? Neem dan contact op met Rineke Luijckx of Marieke Kramer, (026) 4422833, taalmaatjes@vrijwilligerscentralearnhem.nl

Informatie over andere vrijwilligersvacatures
Website: www.vrijwilligerscentralearnhem.nl. Daar vindt u o.a. een vacaturebank met een overzicht van de vacatures in Arnhem en omgeving.

Persoonlijk advies: U kunt een afspraak maken met één van de medewerkers van de vrijwilligerscentrale. Bel naar (026) 44 22 833 of stuur een e-mail naar info@vrijwilligerscentralearnhem.nl

Vrijwilligerscentrale Arnhem, voor al uw vragen over vrijwilligerswerk

Reageer als eerste
Meer berichten