Logo arnhemsekoerier.nl


In de file of fietsen in de regio Arnhem Nijmegen?

Arnhem - Al tienduizenden werknemers verleid om op de fiets te gaan. 

Bike to Work heeft meer dan 1.000 medewerkers bij meer dan 10 bedrijven in regio Arnhem Nijmegen geworven om vaker de fiets te pakken naar het werk met bike to work-app Toury de Fietsgame. In de komende weken wordt intensief campagne gevoerd om nog meer mensen te stimuleren vaker te fietsen.

Meer dan 10 bedrijven en organisaties in Arnhem en Nijmegen, waaronder Radboud Universiteit en UMC, HAN, AkzoNobel, Tejin Aramid, CCV, Gemeente Arnhem, DEKRA, Planon en Holland Casino hebben de afgelopen weken meegedaan aan de Bike to work-campagne, die in samenwerking met de Pprovincie Gelderland en de gemeenten Arnhem en Nijmegen onder de vlag van Slimopweg werd gehouden. De komende weken en na de zomervakantie volgen nog meer bedrijven en de actie krijgt in het kader van internationaal fietscongres Velo-city dat dit jaar in de regio Arnhem Nijmegen wordt gehouden, nog een extra impuls. "Mensen die met de fiets komen, vinden het leuk beloond te worden in zo'n bike to work-week en automobilisten vinden het niet alleen een sympathieke actie, we konden ze vaak ook nog verleiden om de week goed te beginnen en met de fiets te komen", zegt Ilja Kramer, communicatiemedewerker van de Radboud Universiteit.

De universiteit en Radboudumc hadden vorige week, na drie dagen actie, samen al 339 mensen op de fiets gekregen. Astrid Sleiderink van de gemeente Arnhem zegt: "Ik vind het heerlijk om naar het werk te fietsen. Ik kom op mijn werk met een heerlijk voldaan gevoel: weer goed bewogen. Aan het eind van de middag helpt fietsen mij om weer wat afstand tot het werk te nemen. Fietsen zorgt ervoor dat ik voldoende beweeg, zonder dat daar extra moeite voor hoef te doen. Ik kan het iedereen aanraden."

Ook de vermelding van de campagneboodschap op de Dynamische Route Informatiepanelen (DRIPs) bij Nijmegen zorgden voor veel reacties. Zo schreef Henk van Buuren: "Ik probeer minimaal drie keer per week via Ravenstein en Wijchen naar Nijmegen te fietsen. Hierdoor vermijd ik de A50 bij Ravenstein, de A73 bij Nijmegen en de A326 die altijd vol met files staan."

Betrouwbare aankomsttijden

"Betrouwbare aankomsttijden, die je vooral met de fiets hebt, zijn ook belangrijk, voor veel reizigers." zegt Maarten Woolthuis, initiatiefnemer van Bike to Work. "Als je met de auto vaststaat in Lent, en je ziet op zo'n DRIP dat je met de fiets in 14 minuten bij je afspraak op de Heijendaalseweg in Nijmegen had kunnen zijn, waar ook vaak files staan, dan baal je wel even en dat is voor ons het moment waarop we mensen kunnen laten zien dat het ook anders kan."

Velo-city

In de week van Velo-city, van dinsdag 13 tot en met vrijdag 16 juni, verwelkomt het Bike to Work-promotieteam fietsers bij de Snelbinder en bij Roll Estate, aan het RijnWaalpad ter hoogte van Shell benzinestation Hogewei in Elst. Wil je ook als een echte fietsheld onthaald worden, een duwtje in de rug krijgen, met opgepompte banden weer verder kunnen en een leuk kadootje krijgen? Fiets dan even langs in de ochtendspits (6-11 uur), download de Toury app en je hebt gegarandeerd prijs! Dan hoor je gelijk bij het selecte gezelschap van de nieuwe reizigers: zij die de file links laten liggen, en op de fiets springen.

Slimopweg

De fietsstimuleringscampagne BiketoWork, die zich richt op het beter bereikbaar maken van de stad in de spits, maakt deel uit van het programma Slimopweg, dat maatregelen levert waarmee reizigers op een slimme manier snel van a naar b kunnen reizen. De focus ligt daarbij vooral op het stimuleren van automobilisten om buiten de spits te reizen. Slimopweg is een samenwerking tussen de provincie Gelderland en de gemeenten Arnhem en Nijmegen. Naast de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Rijkswaterstaat is ook het bedrijfsleven nauw betrokken bij de uitvoering. Het programma is onderdeel van het landelijk programma Beter Benutten.

 

Reageer als eerste
Meer berichten