Logo arnhemsekoerier.nl


Gelderse ouderen voor het eerst in nieuwe parkzaal

Arnhem - Zondag 11 juni maakten veel Gelderse ouderen voor het eerst kennis met de nieuwe Parkzaal van Musis Arnhem. Stichting Vier het leven organiseerde een matinee speciaal voor Gelderse ouderen. Het concert werd verzorgd door het Gelders Opera- en Operette Gezelschap met als solist Marco Bakker.

De blik op het park vanuit de imposante zaal vormde een prachtig decor en velen waren onder de indruk van de zaal en het gebouw. Het was nog wel even wennen want het gebouw is niet echt gemaakt op deze doelgroep met toiletten in het souterrain en een trap om de zaal vanuit de foyer in te komen. De trappen zonder leuning, zowel binnen als buiten, vormden voor veel ouderen een behoorlijk obstakel. Gelukkig is de situatie buiten van tijdelijke aard en er waren genoeg behulpzame vrijwilligers en medewerkers aanwezig. De horeca- en techniekmedewerkers hebben er ook alles aan gedaan om de middag tot een groot succes te maken. Stichting Vier het Leven is kind aan huis in Musis. De meeste concerten van Het Gelders Orkest worden bezocht naast een groot aantal voorstellingen uit het volledige programma aanbod.

Niet alleen het monumentale Musis maar bijna alle Gelderse theaters worden bezocht door Vier het Leven. Zodra ouderen (65+) een voorstelling reserveren via de stichting, wordt er gezorgd voor vervoer, een 1e rangs ticket, consumpties en begeleiding. Vrijwilligers halen de deelnemers thuis op met eigen auto, 1 vrijwilliger neemt maximaal 3 ouderen mee die zoveel mogelijk bij elkaar in de buurt wonen. In het theater staat een gereserveerde tafel klaar met koffie of thee en samen met anderen wordt de voorstelling bezocht. Na afloop wordt men weer veilig thuisgebracht.

Mensen die meegaan met Vier het Leven voelen zich in de watten gelegd maar niet betutteld. Je geniet samen met andere theaterliefhebbers van een voorstelling en het geregel van een uitje geef je uit handen aan mensen die het fijn vinden iets voor een ander te betekenen. In Gelderland is de stichting bijna in alle regio’s actief. Elke regio heeft een eigen programma dat gratis en vrijblijvend is aan te vragen via www.4hetleven.nl of 035-5245156 (werkdagen van 09:00 uur tot 18:00 uur).

Reageer als eerste
Meer berichten