Logo arnhemsekoerier.nl


Rozet drie maanden in teken van MODE, DESIGN & DUURZAAMHEID

Arnhem - Rozet staat sinds 1 juni drie maanden in het teken van MODE, DESIGN & DUURZAAMHEID. Van experimenteel en haute couture tot street- en sportwear. Van modebeeld tot modeblog. In het verleden, heden en zelfs de toekomst. Met een inspirerende expositie en breed activiteitenprogramma.

Mode weerspiegelt als geen ander de ontwikkelingen in onze maatschappij. Zowel bij ontwerper als consument groeit de interesse in duurzaamheid. Recycle, eco, fair, re-use vintage, local, repair, selfmade, biobased, slow-fashion… Principes met respect voor mens, dier en milieu en aandacht voor authenticiteit, uniciteit, ambachtelijkheid.

De tentoonstelling MODE, DESIGN & DUURZAAMHEID in Rozet laat een ieder kennismaken met het werk van modeontwerpers en designers als Gregory Bolder, Dukskoen, Klaas Kuiken, David Paulus en Luca Kemkes. En laat het publiek ontdekken hoe verleden en heden elkaar vinden in bijvoorbeeld het slow-fashion werk van Dajana Heremic. Haar kleding van wol is geïnspireerd op archeologisch onderzoek.

Gratis rondleidingen

De tentoonstelling kan tijdens openingstijden van Rozet zelfstandig door bezoekers ontdekt worden. Daarnaast is er iedere 1e en 3e woensdagmiddag om 14.00 uur een gratis rondleiding van circa 30 minuten. Vooraf aanmelden voor de rondleiding is niet nodig.

Modeshows, lezingen, workshops en meer

Aanvullend op de expositie is er een activiteitenprogramma voor iedereen die in mode is geïnteresseerd of hier meer van wil weten. Voor kinderen zijn er onder meer workshops en een exclusieve meet & greet met Niki Smit. Ook populaire fashionbloggers Daphne van Daphisticated en Frederique van FAB le Frique delen hun tips en trucs op 8 juni in Rozet. Daarnaast zijn er modeshows van Rijn IJssel Creatieve Industrie en modevakschool Hermsen, Janssen, Schuurman. ArtEZ organiseert haar Future Makers seminar in Rozet en Solidaridad deelt haar ervaringen met de verduurzaming van de internationale textielsector in een gratis toegankelijke lezing. Meer informatie over deze en alle andere activiteiten is te vinden op www.rozet.nl/mode. Via deze website kunnen deelnemers zich ook aanmelden.

Samenwerkingspartners

Rozet is officiële partner van het Fashion & Design Festival Arnhem (www.fdfa.nl) en werkt binnen het thema MODE, DESIGN & DUURZAAMHEID samen met talrijke modeontwerpers, designers, onderwijsinstellingen en organisaties uit (voornamelijk) Arnhem en omgeving.

Rozet, Kortestraat 16, Arnhem, 026-3543100

Reageer als eerste
Meer berichten