'Wat is jouw droom voor de toekomst?'
'Wat is jouw droom voor de toekomst?' Foto: Changing Stories

Creativiteit stimuleren bij alleenstaande jongeren in Arnhemse opvangcentra

Algemeen

ARNHEM - Stichting Changing Stories is een Arnhemse non-profitorganisatie die zich inzet voor kinderen en minderjarigen die opgroeien in vluchtelingenkampen en sloppenwijken in heel Europa. Ze gaat zich nu ook inzetten voor jongeren in Arnhemse opvangcentra. Om dit mogelijk te maken is er een crowdfundingsactie gestart.   

‘Wat is jouw droom voor de toekomst?’ Dat is de vraag die de jongeren (tussen de 12 en 18 jaar) gesteld krijgen door kunstenaars en theatermakers van stichting Changing Stories. Die jongeren geven in een periode van een paar weken met verschillende kunstdisciplines, waaronder fotografie en theater, vorm aan hun hoop voor de toekomst.

“Deze jongeren, die vaak kwetsbaar zijn en in overlevingsmodus staan, hebben dringend behoefte aan een uitlaatklep en sociale verbondenheid. We willen hun verhaal op de vlucht veranderen door hen een creatieve uitlaatklep te bieden, waarbij ze vorm kunnen geven aan hun binnenwereld en dromen voor de toekomst”, aldus Linda van der Knaap, zakelijk leider van stichting Changing Stories.

De artiesten van Changing Stories hebben door de jaren heen talloze alleenreizende jongeren gezien, rondzwervend zonder hulp en steun. “Deze minderjarigen maken een gevaarlijke reis op zoek naar veiligheid, zonder hun ouders. Vaak worden deze jongeren verkeerd begrepen of gezien als bedreigend, maar de artiesten van Changing Stories zien juist jonge en talentvolle mensen met veel dromen en ambities voor de toekomst. De stichting heeft zich daarom ten doel gesteld om samen met de jongeren met hen vorm te geven aan hun dromen en dit aan de stad te laten zien in een expositie.”

Om het project mogelijk te maken is een inzamelingsactie gestart. Doneren kan via changingstoriesfoundation.org/donate

Afbeelding