‘Geef een prentenboek cadeau’

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Vrijdag 17 mei gaat de landelijke actie ‘Geef een prentenboek cadeau’ van start. Ook De Arnhemse Kinderboekwinkel doet dit jaar weer mee! Het prentenboek ‘Kom uit die kraan!!’ van Tjibbe Veldkamp en Alice Hoogstad is tijdelijk verkrijgbaar voor maar 2,99 euro. 

Het doel van de jaarlijkse actie is zoveel mogelijk kinderen in Nederland tussen de mooiste boeken te laten opgroeien, ook kinderen voor wie het niet vanzelfsprekend is dat ze eigen boeken hebben of dat er thuis (voor)gelezen wordt. 

Doneeractie

Voorgelezen worden is enorm belangrijk voor onder andere de taalontwikkeling van kinderen. Het actieboek is te koop voor eigen gebruik of om weg te geven, maar u kunt ook meedoen aan de doneeractie in de kinderboekwinkel zodat nog meer kinderen bereikt kunnen worden.  Alle gedoneerde boeken gaan naar stichting PAS. Deze organiseert bij de peuteropvang in Arnhem bijeenkomsten voor ouders over voorlezen. De deelnemende ouders krijgen een gedoneerd boek, zodat ze thuis verder kunnen gaan met voorlezen.   

De Arnhemse Kinderboekwinkel organiseert twee Kom uit die kraan!!-activiteiten op vrijdag 17 mei: van 10.00 tot 11.00 uur wordt voorgelezen uit ‘Kom uit die kraan!!’ en van 15.30 tot 16.30 uur komt Politieman Cees langs met zijn politiewagen.  De Arnhemse Kinderboekwinkel is te vinden aan Weverstraat 26 in Arnhem.