Afbeelding

Arnhemse binnenstad ‘kleurt’ Burgers’ Zoo

Algemeen

ARNHEM - Bezoekers aan de Arnhemse binnenstad ontdekken vanaf maandag 13 mei plotseling overal zeekoeien, aardvarkens en tijgers in de etalages. De twee meter hoge dierfiguren zijn het resultaat van een creatieve samenwerking tussen de winkeliers en horecaondernemers van de Arnhemse binnenstad en Koninklijke Burgers’ Zoo. Het dierenpark is dit jaar 100 jaar in Arnhem gevestigd. 

Op 30 maart 1913 opende Johan Burgers zijn privéverzameling dieren op aanraden van familie, vrienden en kennissen voor het eerst voor het publiek. In januari 1923 ging hij op zoek naar een centraler gelegen locatie en kwam in een bosrijk gebied ten noorden van de stad Arnhem terecht. Na anderhalf jaar hard werken om het park opnieuw op te bouwen én alle dieren te verhuizen, opende Burgers’ Dierenpark op 23 juli 2024 zijn poorten in Arnhem.

Trots op Arnhem

“Wij zijn zeer betrokken bij Arnhem en trots op de stad. We vinden het dan ook erg gaaf dat we in samenwerking met de Arnhemse winkeliers en horecaondernemers van de binnenstad deze creatieve actie op touw hebben kunnen zetten”, aldus directeur Alex van Hooff van Burgers’ Zoo. “Minimaal drie weken lang kunnen bezoekers aan de Arnhemse binnenstad overal in de etalages de dieren van ons park spotten.”

Creatieve verbindende schakel

“Platform Binnenstad Arnhem heeft als verbindende schakel tussen Burgers’ Zoo en de winkeliers en horecaondernemers kunnen fungeren”, legt woordvoerster Marian van Hooij uit. We gaan graag op zoek naar creatieve ideeën om de veelzijdigheid van de binnenstad en de stad Arnhem in het algemeen uit te dragen. Ik vind het mooi dat we er gezamenlijk in zijn geslaagd om een bekende Arnhemse organisatie op deze wijze met de binnenstad te verbinden.”

www.burgerszoo.nl  

Afbeelding
Afbeelding