Willem van Hanegem ‘De Kromme’ vertelt in het theater over zijn voetballeven

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Willem van Hanegem, één van de beste en meest markante voetballers die Nederland heeft voortgebracht, viert dit jaar zijn 80ste verjaardag. Ter ere van die mijlpaal vertelt ‘De Kromme’ in Musis op dinsdag 14 mei over zijn (voetbal)leven. Aanvang 20.00 uur.

Eddy van der Ley interviewt Van Hanegem, aan de hand van unieke beelden, over zijn rijke voetballoopbaan, met onder meer aandacht voor het iconische WK van 1974 in West-Duitsland, voor de Europa Cup 1-winst met Feyenoord in 1970, over zijn jaren als trainer. 

Maar ‘De Kromme’, nog altijd razend populair door zijn volstrekt eigen kijk op leven en voetbal, praat ook over de actualiteit van het moment en geeft ongetwijfeld zijn visie op Vitesse en het Gelderse voetbal. Ook is er ruimte voor vragen vanuit de zaal en na afloop staat er een meet & greet gepland.

Presentator Eddy van der Ley is verguld met de komst van de iconische ex-topvoetballer naar Arnhem. “Voor een hele generatie voetballiefhebbers en Feyenoord-fans is dit dé kans om Willem van Hanegem nog eens live in actie te zien”, zegt hij. “Zij zullen de Kromme meemaken zoals hij in al zijn puurheid is: kritisch, betrokken, met een geheel eigen, unieke en soms wat dwarse kijk op voetbal en het leven.”

www.musisenstadstheater.nl/programma/uniek-theatercollege-met-de-kromme/8032