Musis samen met Stichting Leergeld op pad naar Robin Hood

Algemeen Kort nieuws

ARNHEM - Musis & Stadstheater Arnhem werkt samen met Stichting Leergeld om jonge bezoekers mee te nemen naar het theater. Wegens de verbouwing van het Stadstheater zagen dit weekend 40 Arnhemse en Velpse kinderen opgroeiend in gezinnen voor wie een theaterbezoek niet vanzelfsprekend is, de muziektheatervoorstelling Robin Hood van Phion & theater Sonnevanck in Stadsschouwburg Nijmegen. Ze gingen daar naar toe met de touringbus.

In Nederland groeit één op de twaalf kinderen op in een gezin met geringe financiële middelen. Deze kinderen kunnen daardoor niet altijd meedoen aan bepaalde activiteiten die voor andere leeftijdsgenootjes normaal zijn. Samen met Stichting Leergeld maakt Musis & Stadstheater Arnhem het mogelijk om deze kinderen een onvergetelijke theatermiddag te geven. 

Afgelopen weekend zagen zij in de Nijmeegse schouwburg Robin Hood van Phion en theater Sonnevanck. Een compleet orkest bestaande uit 30 musici en zeven acteurs zorgden voor een indrukwekkende muzikale theaterervaring. Eerder werd een sprookjesmusical bezocht met 40 andere kinderen.