De oude eikenboom in het Sonsbeekpark.
De oude eikenboom in het Sonsbeekpark.

‘Lentebriesje in het Sonsbeekpark’

Algemeen

ARNHEM - Met het kunstproject ‘Lentebriesje in het Sonsbeekpark’ heeft beeldend kunstenaar Boudewijn Corstiaensen samen met de werkgroep Hortus Civitatis enkele jaren geleden een oude eikenboom in het Arnhemse park onder de aandacht gebracht.

Om de boom ‘een stem te geven’ ontwierp de kunstenaar toen speciale liefdesbrieven voor nachtvlinders, die onder aan de oude eikenboom werden bevestigd. De kunstenaar heeft deze boom jarenlang goed geobserveerd en gefotografeerd tijdens verschillende periode van de dag en verschillende jaargetijden.

“Tijdens het observeren van de boom keek ik naar de laaghangende grote zijtakken welke de eikenboom ook tijdens de droge zomermaanden heeft weten te behouden. Hierdoor heeft de boom zich verder kunnen ontwikkelen tot een mooie volle boom. Ook de wind heeft de boom gevormd. Ieder jaar keer op keer streelt het lentebriesje zachtjes door de boom. En de eerste voorjaarsvlinders zijn dan volop te zien zoals het oranjetipje en de citroenvlinders. Kom ook het lentebriesje ervaren tijdens een mooie wandeling in het park en kom ook in contact met de andere verschillende mooie bomen”, aldus Corstiaensen. 

Meer informatie: museumromeinseflora.nl

Afbeelding