Het stadsbestuur van Arnhem gaat de Nieuwe Havenweg vergroenen. (Foto: gemeente Arnhem)
Het stadsbestuur van Arnhem gaat de Nieuwe Havenweg vergroenen. (Foto: gemeente Arnhem) Foto: gemeente Arnhem

Arnhemse haven wordt stuk groener

Algemeen

ARNHEM - Zo’n 1221 vierkante meter extra groen en 17 bomen. Het stadsbestuur van Arnhem heeft besloten om met middelen uit het Klimaatfonds de Nieuwe Havenweg te vergroenen. 

De vergroening past in het plan om Arnhem klimaatbestendiger en leefbaarder te maken. De Nieuwe Havenweg is de langste weg in het havengebied van Arnhem. 

Wethouder Cathelijne Bouwkamp (groen en klimaatadaptatie): “Wetenschap laat steeds duidelijker zien hoe belangrijk vergroenen is: het helpt tegen de hitte en de regenbuien en zorgt voor een gezondere en leefbare stad. Zeventien bomen is met deze complexe bodem in ieder geval een goede start. En met deze investering dragen we niet alleen bij aan een groener Arnhem, maar ook aan toekomstbestendige bedrijventerreinen.”

Het initiatief voor het vergroenen van de Nieuwe Havenweg komt mede voort uit verzoeken van Stichting Arnhemse Bedrijventerreinen en lokale ondernemers actief in het gebied. Het streven is om de infrastructuur van het bedrijventerrein te versterken en tegelijkertijd bij te dragen aan diverse beleidsdoelen op het gebied van groen, klimaatadaptatie en leefbaarheid. De ondernemers zijn zelf op eigen terrein en met eigen vastgoed aan de slag met een vergroening.