Het pand aan Korianderstraat 81.
Het pand aan Korianderstraat 81. Foto: DWS Arnhem

‘Willen nieuwbouw niet in de weg staan’

Algemeen

ARNHEM - Wijkwethouder Mark Lauriks opent zaterdag 20 april officieel het nieuwe (tijdelijke) onderkomen van DWS Arnhem aan de Korianderstraat 81 in Arnhem. De openingshandeling is rond 14.00 uur. De Malburgse muziekvereniging verhuist omdat haar oude pand aan de Veerpolderstraat plaats moet maken voor woningbouw.

DWS heeft sinds 1978 op die oude plek muziek gemaakt. “Het valt ons zwaar om het dierbare gebouw, waar wij ruim 45 jaar lief en leed hebben gedeeld, achter ons te laten”, vertelt voorzitter Ben Schattenberg. “Maar het is voor de goede zaak. Woningbouw is ook hier in Malburgen broodnodig en dat willen we niet langer in de weg staan.”

De huisvesting is van tijdelijke aard. De gemeente is van plan om voor DWS een nieuw onderkomen te realiseren bij brede school De Malburcht aan de Graslaan, vlakbij waar nu nog het oude pand staat. De oplevering hiervan wordt in de tweede helft van 2026 verwacht. Het pand aan de Koriandersraat is jarenlang in gebruik geweest als huisvesting voor onderwijsinstelling ROC. DWS deelt dit pand nu met voornamelijk kunstenaars die er hun atelierruimte hebben.

Leden en vertegenwoordigers van andere muziekorganisaties en verenigingen uit de wijk zijn uitgenodigd om de opening bij te wonen. Ook buurtbewoners en medehuurders van Korianderstraat 81 zijn welkom. Bij de opening treden leden van DWS op en er is een borrel. De deuren gaan open om 13.30 uur.

DWS Arnhem bestaat sinds 1965. Ooit begon het als drumband, maar de vereniging heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot brede muziekorganisatie met onder meer een jeugdgroep en een amusementsorkest. 

De laagdrempelige vereniging heeft ruim 40 leden en richt zich voornamelijk op bewoners van Malburgen.