De rode strik voor het T-Huis.
De rode strik voor het T-Huis. Foto: COG Koos Walda

Start samenwerking Praktijkschool Leerpark Arnhem en T-Huis

Algemeen

ARNHEM - Op dinsdag 9 april is de start van de unieke samenwerking van de Praktijkschool Leerpark Arnhem en het T-Huis in Arnhem gevierd. Na het doorknippen van een rode strik is er geproost op de unieke samenwerking en stond er vervolgens een heerlijke lunch, door de leerlingen van de Praktijkschool Leerpark Arnhem verzorgd, klaar voor alle genodigden. 

Elke dinsdag (m.u.v. de schoolvakanties) nemen leerlingen van de Praktijkschool Leerpark Arnhem het T-Huis over. Ze werken onder andere in de keuken en in de bediening en leren hierdoor belangrijke werkvaardigheden. Het T-Huis is een bijzondere leer-/werkplek. Deze is van belang voor de toekomst van de leerlingen en hun kansen op de arbeidsmarkt.

Het zeskantige T-Huis stond voorheen aan de Sonsbeekzijde van station Arnhem. Door de uitbreiding van het station moest het plaats maken en is het gebouw in 2010 gedemonteerd en in 2012 opgebouwd in Park Presikhaaf. Daar doet het dienst als een gezellige horecagelegenheid.

T-Huis Arnhem bevindt zich in Park Presikhaaf. Indien je met de auto komt, kun je parkeren naast het OK tankstation aan de IJssellaan. (Adres: Raadsheerplein). Via de voetgangersbrug steek je de IJssellaan over richting Park Presikhaaf. T-Huis Arnhem bevindt zich vervolgens aan je linkerzijde.

https://leerpark-arnhem.nl/