Voorzitter van HCM Arnhem, directeur Coöperatieve Rabobank in Arnhem en Omstreken, het bestuur en de initiatiefnemers van de inzending.
Voorzitter van HCM Arnhem, directeur Coöperatieve Rabobank in Arnhem en Omstreken, het bestuur en de initiatiefnemers van de inzending. Foto: HCM Arnhem en Rabobank

HCM Arnhem koploper in duurzaamheid

Algemeen

ARNHEM - Rabobank en Hockeyclub HCM Arnhem gaan vanuit het Rabo ClubSupport Ondersteuningsprogramma door met het verduurzamen van het sportpark aan de Drielsedijk. HCM Arnhem ontvangt naast inhoudelijke begeleiding bij dit proces ook een financiële bijdrage om hun ambitieuze duurzaamheidsdoelen te realiseren.

Alwin Nieuwenstein, voorzitter HCM Arnhem: “Bij HCM Arnhem zijn we trots op de weg die we, samen met onze leden, al hebben afgelegd richting duurzaamheid. Zo hebben we een energieneutraal en gasloos clubgebouw, hebben we gescheiden afvalstromen, hergebruiken we clubkleding, hebben we een inzamelingspunt voor tweedehands kleding en een verzamelpunt voor organische olieën en vetten.”

Positieve impact

“Ook maken we hockey bereikbaar voor iedereen. Door een reeks van initiatieven en een bewustwordingscampagne hebben we niet alleen onze ecologische voetafdruk verminderd, maar ook een cultuur van duurzaam denken binnen onze club versterkt. Ons streven om een koploper te zijn op het gebied van duurzaamheid weerspiegelt onze ambitie om niet alleen uit te blinken in sport, maar ook een positieve impact te hebben op de wereld om ons heen.” 

Hij vervolgt: “De samenwerking met Rabobank, via het Rabo ClubSupport Ondersteuningsprogramma, versterkt onze positie als een club die innovatie en duurzaamheid omarmt. Deze ondersteuning stelt ons in staat onze duurzaamheidsdoelstellingen naar een hoger niveau te tillen en tegelijkertijd een inclusieve vereniging te blijven waar iedereen welkom is. We zijn dankbaar voor deze kans om samen met Rabobank en onze leden dit belangrijke werk voort te zetten, waarmee we onze vereniging versterken en een duurzame toekomst dichterbij brengen.”

Duurzame sportsector

“Bij de Rabobank vinden we dat iedereen een club verdient. Verenigingen zijn daarom onmisbaar en we willen hen helpen bij het realiseren van hun ambities. En daarnaast is het belang van een duurzame sportsector ons duidelijk”, vertelt Astrid Huitink, directeur Coöperatieve Rabobank in Arnhem en Omstreken en ook verantwoordelijk voor het thema Duurzaam Wonen in de regio Gelderland-Zuid. 

“Daarom hebben we het afgelopen jaar, samen met onze partner NOC*NSF, een ondersteuningsvorm ontwikkeld binnen ons Rabo ClubSupport programma voor clubs die een grote ambitie hebben op het gebied van duurzaamheid. Deze clubs ontvangen naast de begeleiding die vanuit Rabo ClubSupport Ondersteuning wordt geboden ook een financiële bijdrage om hun duurzaamheidsambitie te realiseren. Zo maakt onze bijdrage de aanschaf van LED-verlichting op de hockeyvelden mede mogelijk. Zo geven we als coöperatieve bank een deel van ons resultaat terug aan verenigingen en bieden we hen ondersteuning om de financiële bijdrage te laten renderen.”

Meer informatie over Hockeyclub HCM Arnhem: www.hcmarnhem.nl/proeftrainingen. Meer informatie over Rabo ClubSupport of wil je je vereniging aanmelden? Ga naar www.rabobank.nl/clubsupport