Voorjaarskermis in Velp

Algemeen Kort nieuws

VELP - “Het voorjaar begint pas echt als de kermis er is”, vindt Peter Graave van Velp voor Oranje. “Na de winter is dit de eerste kermis in de regio. Iedereen heeft weer zin om met z’n allen plezier te maken in de botsautootjes en te gieren in de ronddraaiende Wip.” Van donderdag 4 t/m zondag 7 april verzorgt de Velpse Oranjevereniging weer de gemoedelijke Oranjekermis in het centrum van het dorp. Traditiegetrouw op parkeerterrein De Vlashof achter Albert Heijn. Alle dagen open van 13.00-23.00 uur. 

Alle jonge en oudere mensen met een beperking zijn via SIZA uitgenodigd om vrijdagmiddag 5 april van 13.30 tot 15.00 uur gratis de kermis te bezoeken. Ook thuiswonende gehandicapten zijn welkom. Burgemeester Carol van Eert zal hen om 14.00 uur officieel begroeten. En hij zal velen van hen daarna begeleiden naar de diverse kermisattracties. Leden van wijkvereniging Daalhuizen-Oost en studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein helpen daarbij. De attracties draaien langzamer en de muziek staat zachter. Na afloop zijn er oliebollen en frisdrank voor iedereen en krijgen alle bezoekers een verrassing.

Spectaculair en lekker

Spectaculair op de Velpse kermis is de enorme trampoline. Verder kun je avonturen beleven in het  spookhuis of heen en weer schudden in de cakewalk. Met het hele gezin kun je in de vrolijke achtbaan, getrokken door een indrukwekkende draak en voor de kleintjes is er een draaimolen met paardjes, ze kunnen ballen gooien en touwtjes trekken en suikerspinnen snoepen.  Iedereen kan een gokje wagen bij de Lucky Cranes en zijn behendigheid testen en een reuzenpanda winnen.

Behalve een ouderwetse poffertjeskraam, zijn er ook weer de overheerlijke oliebollen van Nico Sterrenberg te koop. Die worden al vele jaren uitgeroepen tot de allerbeste van het land!   

“De kermis brengt vooral gezelligheid in het dorp, maar is ook de belangrijkste bron van inkomsten voor Stichting Velp voor Oranje. Zonder kermis geen Koningsdag”, vertelt penningmeester Vito Papa. “Geniet dus van de kermis en verheug je daarna op een hele dag samen Koningsdag vieren in Velp.”