Scène uit 'Rijnreisje'.
Scène uit 'Rijnreisje'. Foto: Sanne Peper

‘Rijnreisje’: betoverend, muzikaal avontuur

Algemeen

ARNHEM - Twee zalmen zwemmen in de Rijn om stroomopwaarts in Zwitserland te gaan paaien. ‘Rijnreisje’ (6+) - geregisseerd door Steef de Jong - neemt je mee op avontuur om via de belangrijkste rivier van Nederland prachtige mythen en verhalen te ontdekken. Te zien vrijdag 5 april in Musis Arnhem. Aanvang 15.30 uur.

De reis voert langs het Waterdruppelballet en de Hongerstenen. Voorbij de grootste waterval van Europa komt het tot een ontmoeting met Lorelei, de meermin die met haar prachtige zang schippers betovert. Maar de Rijn is in beweging. Onder de fantasierijke verhalen sluimert het gevaar van klimaatverandering, overbevissing en vervuiling. Zullen de twee zalmen ooit nog de oorsprong van de Rijn bereiken?  

Drie acteurs zingen, dansen en spelen alles: de zalmen, rivier, dorpen, steden, legendes, bewoners, toeristen, nimfen, boten, stenen, dieren, fabrieken, waterval en de zee. Rijnreisje is een visueel overrompelende familievoorstelling die als een bewegend schilderij aan je voorbijtrekt. Voor 6 jaar en ouder.

Meer info en kaarten: www.musisenstadstheater.nl/programma/rijnreisje-6/7816