Afbeelding
Foto:

Training ‘Nieuwe Herinneringen’ voor mantelzorgers

Algemeen

ARNHEM - Mantelzorgers die zorgen voor iemand met dementie kunnen jaarlijks de training ‘Nieuwe Herinneringen’ volgen, aangeboden door MVT Arnhem.

Dementie is een ziekte met veel impact. Zowel voor diegene die de ziekte heeft als zijn/haar omgeving en vooral de naaste die mantelzorger is. Elke dag kan een nieuwe uitdaging zijn. Degene met dementie verandert en lijkt niet meer degene te zijn die hij of zij was. Het contact met elkaar is minder vanzelfsprekend. Men wil zo goed mogelijke verder, maar hoe?

De training ‘Nieuwe Herinneringen’ van MVT Arnhem geeft mantelzorgers naast kennis over dementie, praktische handvatten en tips in het omgaan met hun naaste met dementie. “Waardoor contact verdiept en verbetert. Dat geeft meer ruimte aan de mantelzorger en biedt hen focus op het nu en de toekomst. Dat draagt bij aan het voorkomen van overbelasting. Samen zorgen we ervoor dat mensen met dementie zo lang mogelijk mee kunnen doen in onze samenleving en houden we Arnhem en omstreken dementievriendelijk.”

De training heeft plaats bij De Geheugensteun in MFC Presikhaaf aan Laan van Presikhaaf 7 in Arnhem en bestaat uit twee avonden. De eerste avond neemt Heidi Nusselder (trainer BreinInzicht) je mee in de wereld van dementie. Wat is het? Welke vormen zijn er? Hoe ontstaat het? Wat betekent de ziekte voor het dagelijks gedrag, de omgeving en naasten van iemand met dementie?

De tweede avond gaat Yvonne van Elferen (coach Nieuwe Herinnering) samen met je aan de slag over hoe je op een andere, positieve wijze kunt omgaan met de dementie van je naaste, waardoor het contact verdiept en verbetert. Dat geeft meer ruimte aan jou als mantelzorger en bied focus op het nu en de toekomst.

De kennisavond is op woensdag 10 april en de praktijkavond op dinsdag 23 april of woensdag 24 april (naar keuze tot maximaal 15 personen per avond). Steeds van 19.15 tot 21.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Kosten: 35 euro p.p.(voor beiden avonden samen). Meer info en aanmelden via www.mvtarnhem.nl/activiteitenkalender/training-nieuwe-herinneringen-1 of mail naar m.kloet@mvtarnhem.nl

Afbeelding
Afbeelding