Park Sonsbeek.
Park Sonsbeek. Foto: Vrienden van Sonsbeek

Fotowedstrijd 125 jaar park Sonsbeek

Algemeen

ARNHEM - Dit jaar is het precies 125 jaar geleden dat Sonsbeek werd aangekocht door de gemeente. En daarmee werd het een openbaar toegankelijk park. Vereniging Vrienden van Sonsbeek wil dat op verschillende momenten en op diverse manieren vieren, onder andere met de fotowedstrijd ‘Jong in het park’.   

“Wie in Arnhem opgroeit of opgroeide, kent Sonsbeek, Zijpendaal en Gulden Bodem. Een groene wereld in een stenen omgeving. Je kwam er voor het eerst met je ouders. Rondgereden in de kinderwagen. Later werd het spelen, klimmen, klauteren. Alleen of tijdens kinderfeestjes. Wel steeds met een volwassene om een oogje in het zeil te houden. Weer later werd Sonsbeek juist een plaats om aan het wakende oog van ouders te ontkomen: chillen, sporten, pizza’s eten, blowen, ruzie, liefde. Een vrije oase in een wereld vol regels”, aldus de vereniging. 

“Als ode aan de parken en de jeugd vragen we iedereen die jong is of zich nog jong voelt om zo’n plek met ons te delen en zo een bijdrage te leveren aan een unieke verzameling van jeugdherinneringen”, aldus de vereniging. “Deel met ons een foto van die bijzondere plek. Dat mag een nieuwe foto zijn, maar ook een foto ‘van toen’. Leg in maximaal honderd woorden uit waarom de gefotografeerde plek voor jou zo bijzonder is.”

Inzenden is mogelijk tot 1 juli 2024. Deel de bestanden via website@vriendenvansonsbeek.nl (minimaal 1 MB). 

De redactie van de website stelt uit de binnenkomende foto’s een shortlist samen die wordt voorgelegd aan de jury. Die jury (bestaande uit Rens Plaschek, Hanneke de Jong en Rinus Baak) beoordeelt de inzendingen en bepaalt welke beelden/verhalen worden geëxposeerd in het Watermuseum en Molenplaats Sonsbeek. De expositie is te zien in augustus en september. Er worden prijzen uitgereikt in twee categorieën: tot 16 jaar en volwassenen. Daarnaast kan er gestemd worden voor de Publieksprijs.

“Vrienden van Sonsbeek hoopt op veel inzendingen. Er zijn immers zoveel mooie momenten en plekjes in de parken om vast te leggen.” Kijk voor de voorwaarden op www.vriendenvansonsbeek.nl